Το άγνωστο supercar της Porsche

porsche

Πολύ σπάνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες μιλούν δημόσια για τα μυστικά τους σχέδια, που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και φυσικά δεν μπήκαν στην γραμμή παραγωγής, όμως η Porsche μοιράζεται κάποιες πικάντικες λεπτομέρειες μαζί μας.

Η γερμανική εταιρεία εξέλισσε κάμποσο καιρό ένα νέο μοντέλο, που αναμενόταν να αντικαταστήσει την 918 Spyder, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Κατά τα λεγόμενά της δεν ήταν η κατάλληλη εποχή και αναφερόμαστε για το 2015.

porsche b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούσε ένα 8κύλινδρο κινητήρα boxer 5 λίτρων με δύο turbo, ο οποίος θα απέδιδε 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Το μοτέρ θα συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και θα στρόφαρε μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με τους μηχανικούς, ήταν απίθανο με εκπληκτικό ήχο.

Βασίστηκε σε πλαίσιο του Cayman, αν και η όλη ιδέα ήταν εντελώς καινούρια. Και δεν μιλάμε απλά για εργασίες στα… χαρτιά. Το όχημα δημιουργήθηκε και δοκιμαζόταν στους δρόμους για περισσότερο από έναν χρόνο, πριν η Porsche αποφασίσει να τραβήξει απότομα την πρίζα από το ρεύμα.porsche c

Οι φωτογραφίες που βλέπετε εδώ αφορούν το 904 Le Mans Living Legend από το 2016, ένα άλλο πρωτότυπο μοντέλο που οραματιζόταν στο κοντινό παρελθόν η εταιρεία.

Όπως και να ‘χει, ο CEO Oliver Blume, δηλώνει πως μελλοντικά θα υπάρξει ο διάδοχος της 918 Spyder, καθώς ένα hypercar είναι πάντα μέσα στα πλάνα και τη φιλοσοφία της Porsche. Στη σωστή στιγμή όμως. Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει πριν από το 2025, εννοώντας ότι θα πρέπει να υιοθετεί νέες τεχνολογίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ