Τα άγνωστα σύμβολα του Google Maps -Τι σημαίνουν, πώς λειτουργούν

Νέες υπηρεσίες Google Maps 2022

Οι χάρτες της Google αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε οδηγού, αφού πρωτίστως τον ενημερώνουν για τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους που θα χρειαστεί αυτός να διασχίσει.

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε έχουν επιφέρει οι Χάρτες της Google, μιας και μας επιτρέπουν να φτάσουμε εύκολα στον προορισμό μας δίχως να σταματάμε κάθε λίγο και λιγάκι, προκειμένου να ζητάμε οδηγίες από τους περαστικούς.

Πέρα, όμως, από αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε, τα Google Maps μας υποβοηθούν περαιτέρω στο ταξίδι μας μέσω και μιας πληθώρας άλλων πληροφοριών χάρη στις οποίες γνωρίζουμε τις συνθήκες που πρόκειται να συναντήσουμε στους δρόμους που θα περιηγηθούμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
google maps σύμβολα

Η έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, η πρόκληση ενός τροχαίου ατυχήματος, η εκτέλεση εργασιών οδοποιίας και η ύπαρξη καμερών ταχύτητας αποτελούν μόνο μερικές από τις χρήσιμες πληροφορίες που αντλούμε ελέω των Χαρτών της Google. Αρκεί να γνωρίζουμε τα σύμβολα που χρησιμοποιεί η Google προκειμένου να επικοινωνήσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

google maps κίνηση

Προτού καταπιαστούμε με τα πιο «δύσκολα» σύμβολα, ας ξεκινήσουμε με τα απλούστερα και τα πιο συνηθισμένα και συγκεκριμένα με τα χρώματα με τα οποία αναπαρίστανται οι κυκλοφοριακές συνθήκες. Οι μπλε χρώματος γραμμές υποδηλώνουν ότι η κυκλοφορία διεξάγεται απρόσκοπτα δίχως καθυστερήσεις, οι πορτοκαλί ότι σημειώνονται μικροκαθυστερήσεις και οι κόκκινες ότι η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιβράδυνση

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένα κομμάτι του δρόμου έχει κόκκινο χρώμα, ενίοτε πλαισιώνεται και από ένα κόκκινο σύμβολο με δύο οχήματα που υποδηλώνει τις συνθήκες επιβράδυνσης των οχημάτων.

Τρακάρισμα

Πολύτιμη πληροφόρηση προσφέρει επίσης και το κόκκινο σύμβολο του τρακαρίσματος, μιας και με αυτό τον τρόπο ο οδηγός μπορεί και είναι προετοιμασμένος για μια δύσκολη συνθήκη που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

τρακάρισμα google maps
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εργασίες Οδοποιίας

Στη λήψη των όποιων απαραίτητων προληπτικών μέτρων βοηθά και το σύμβολο εργασιών οδοποιίας. Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός μπορεί και γνωρίζει έγκαιρα ότι ενδεχομένως κάποια λωρίδα του δρόμου είναι κλειστή και επομένως o ίδιος θα βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση και εγρήγορση.

εργασίες google maps

Ραντάρ ταχύτητας – Σταθερές κάμερες ταχύτητας

Οι χάρτες της Google βοηθούν, επίσης, τους οδηγούς να αποφύγουν τα πρόστιμα, μιας και ενημερώνουν τόσο για την ύπαρξη τόσο κινητών ραντάρ ταχύτητας, όσο και σταθερών καμερών ταχύτητας. Το σύμβολο των πρώτων έχει μπλε χρώμα και του έτερου ηλεκτρονικού μέσου παρακολούθησης των οδηγών πορτοκαλί.

ραντάρ ταχύτητας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η απεικόνιση των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης στα Google Maps δεν πρέπει να γίνεται «όπλο» στα χέρια των οδηγών προκειμένου αυτοί να «ξεγελούν» τις κάμερες, με το να επιβραδύνουν στα σημεία όπου υπάρχουν οι εν λόγω συσκευές και μόλις τις αποφύγουν να βυθίζουν ξανά το πόδι τους στο γκάζι. Ο σεβασμός στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι υποχρέωση όλων μας και η οδική ασφάλεια κάτι το αδιαπραγμάτευτο.

Προσθήκη αναφοράς

Τέλος, τα σύμβολα που αφορούν τα ραντάρ ταχύτητας (όχι τις σταθερές κάμερες), τις εργασίες οδοποιίας, τα τρακαρίσματα, και την επιβράδυνση εμφανίζονται στα Google Maps κατόπιν συνδρομής των χρηστών της υπηρεσίας.

Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής οι οδηγοί μπορούν να αναφέρουν ένα περιστατικό χάρη στην ενότητα «Προσθήκη Αναφοράς» (δείτε παρακάτω), παρέχοντας ενημέρωση στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Η σχετική λειτουργία ανατροφοδότησης από τους οδηγούς είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς μπορεί να περάσει ώρα μέχρι να ενημερωθεί το σύστημα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ