Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα -Οι πέντε κινήσεις SOS που πρέπει να κάνεις

Αφρικανική σκόνη

Η αφρικανική σκόνη έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της δημιουργώντας πολλά προβλήματα ακόμα και σε εκείνους που κινούνται με το αυτοκίνητο θεωρώντας ότι είναι οι προστατευμένοι.

Το έντονο φαινόμενο της συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα καλούνται να αντιμετωπίσουν για πολλοστή φορά οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ελλάδας, όντας αναγκασμένοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφύγουν τυχόν παρενέργειες.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο, αν αυτό δεν είναι εφικτό υπάρχουν τρόποι ώστε να μειώσουμε την έκθεσή μας στα αιωρούμενα μικροσωματίδια της σκόνης, στη γύρη, ακόμα και σε βακτήρια.

Για εκείνους, λοιπόν, που κινούνται με το αυτοκίνητο, τα πράγματα είναι ίσως πιο εύκολα τουλάχιστον για όσο παραμένουν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αφρικανική σκόνη

Οι πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Το πρώτο πράγμα που οφείλει κάποιος να κάνει ώστε να προστατευτεί από την αφρικανική σκόνη είναι να κρατήσει κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου του από την πρώτη στιγμή της διαδρομής έως και την τελευταία.

Αυτό βέβαια δεν αρκεί καθώς είναι εξίσου σημαντικό να ενεργοποιήσουμε και τη λειτουργία της ανακύκλωσης του αέρα, ώστε στην περίπτωση που ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό να μην επιβαρύνουμε το φίλτρο που αναλαμβάνει τα συγκράτηση των μικροσωματιδίων.

Αφρικανική σκόνη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φίλτρο καμπίνας έχει σε αυτές τις περιπτώσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα ήταν σκόπιμο να σιγουρευτούμε ότι βρίσκεται σε θέση να υπηρετήσει τον ρόλο του.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος των υαλοκαθαριστήρων, καθώς θεωρείστε βέβαιο ότι όταν το φαινόμενο της συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα βρίσκεται σε έξαρση, οι επιφάνειες του αμαξώματος και ειδικότερα οι υαλοπίνακες καλύπτονται με ένα λεπτό φιλμ σκόνης, το οποίο μειώνει την ορατότητα.

Αφρικανική σκόνη

Πριν ξεκινήσει κανείς τη διαδρομή του είναι φρόνιμο να φροντίσει για τον καθαρισμό του μπροστινού και του πίσω παρμπρίζ, καταφεύγοντας στη λύση της ρίψης νερού και της χρήσης των υαλοκαθαριστήρων.

Ένας έλεγχος στο δοχείο νερού και η πιθανή συμπλήρωση της απαραίτητης ποσότητας ίσως αποδειχθούν κρίσιμα για την ασφάλειά μας, καθώς τις περισσότερες φορές η υψηλή συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα συνοδεύεται και από λασποβροχή.

Αφρικανική σκόνη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν το αυτοκίνητό μας εκτεθεί στα παραπάνω φαινόμενο, προγραμματίζουμε άμεσα τον καθαρισμό του ώστε να προστατεύσουμε τις εξωτερικές επιφάνειές του αλλά και για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα παραμείνουμε εκτεθειμένοι σε μικροσωματίδια που μπορούν να προκαλέσουν την αντίδραση του οργανισμού μας.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ