Το άγνωστο κουμπί στο αυτοκίνητο που διώχνει το νερό της βροχής -Πού βρίσκεται

βροχή καθρέπτης αυτοκινήτου

Με το πάτημα ενός κουμπιού που υπάρχει σε πολλά αυτοκίνητα, η βροχή απομακρύνεται από τους καθρέπτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Αττική και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, που θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί του Σαββάτου, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών.

Αναντίρρητα, η βροχή δεν αποτελεί σύμμαχό μας όταν οδηγούμε στο δρόμο, καθώς μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ορατότητά μας. Κύριο όπλο του ΙΧ μας για την απομάκρυνση του νερού αποτελούν οι υαλοκαθαριστήρες στο μπροστινό και -τις περισσότερες φορές- πίσω παρμπρίζ του ΙΧ μας.

βροχή καθρέπτες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αντίποδα, δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος μηχανισμός ώστε να επενεργήσει στους εξωτερικούς καθρέπτες του ΙΧ μας, και έτσι η βροχή μένει… κολλημένη σε αυτούς. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια αυτοκίνητα στα οποία το νερό της βροχής δεν αποτελεί πρόβλημα.

Πρόκειται για τα ΙΧ που είναι εξοπλισμένα με θερμαινόμενους καθρέπτες. Σε αυτή την περίπτωση, το κουμπί ξεθαμπώματος του πίσω τζαμιού που υπάρχει στα περισσότερα ΙΧ επενεργεί και στους πλευρικούς καθρέπτες, εξασφαλίζοντας ότι πάντα θα έχουμε άρτια εικόνα για το τι συμβαίνει πίσω μας κατά την οδήγηση.

Για όσους, τώρα, δεν διαθέτουν θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτοί πρέπει να ακολουθήσουν μια διαφορετική οδό. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι να τους διατηρούν καθαρούς, μιας και σε διαφορετική περίπτωση οι συγκεντρωμένοι ρύποι και η σκόνη στη γυάλινη επιφάνεια, σε συνδυασμό με τη βροχή, δεν θα επιτρέψουν στον οδηγό να λαμβάνει πληροφορίες για το τι συμβαίνει πίσω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, για την αποτροπή της συγκέντρωσης βροχής στους πλευρικούς καθρέφτες και στο να έχουμε όσο το δυνατόν πιο καθαρό οπτικό πεδίο από αυτούς, υπάρχει ένα αξεσουάρ που κοστίζει 1,50 ευρώ και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη «απόδοσή» τους όταν βρέχει.

νερό βροχής

Πρόκειται για δύο πλαστικές προεκτάσεις που κολλάνε στο εσωτερικό του πάνω μέρους του καθρέφτη, δημιουργώντας ένα μικρό σκέπαστρο -σαν αεροτομή ή γείσο- με σκοπό να διατηρηθούν στεγνοί οι καθρέφτες τις βροχερές μέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ