Άφαντο το ελληνικό υπεραυτοκίνητο -Γιατί το περίφημο Chaos αγνοείται

SP Automotive Chaos

Σιγή ιχθύος επικρατεί στο Διαδίκτυο από την πλευρά της Spyros Panopoulos Automotive, για το ελληνικό supercar Chaos, το οποίο θα παρουσιαζόταν την περασμένη Άνοιξη.

Η άβολη παγωμάρα, είναι (στην καλύτερη περίπτωση) το συναίσθημα που έχει διαδεχτεί τους τελευταίους μήνες, τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια που ένιωσε το ελληνικό κοινό αλλά και ο ειδικός Τύπος της χώρας έπειτα από την ανακοίνωση από την Spyros Panopoulos Automotive (SPA) για την κατασκευή του hypecar Chaos στις αρχές του Νοεμβρίου του 2021.

Τελευταία φορά που υπήρξε έστω και κάποιο δείγμα επίσημης ενημέρωσης από την Spyros Panopoulos Automotive για την πορεία ολοκλήρωσης του ελληνικού hypercar ήταν πριν από σχεδόν 6 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Ιουνίου όταν ο δημιουργός του Chaos, Σπύρος Πανόπουλος, ενημέρωνε το κοινό μέσω της σελίδας της SPA στο Instagram ότι το «πιο προηγμένο όχημα όλων των εποχών πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του».

Η ανάρτηση έγινε στην αγγλική γλώσσα και συνοδευόταν από μία και μοναδική ψηφιακή απεικόνιση ενός υποτιθέμενου εξαρτήματος του ελληνικού hypercar.

Η ίδια ανάρτηση έγινε και στην σελίδα στο Facebook της SPA, την ίδια ημερομηνία, με στόχο την ενημέρωση του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη το κανάλι στο YouTube της ελληνικής εταιρείας έχει μόνο δύο videos τα οποία αναρτήθηκαν πριν από δύο περίπου χρόνια, ενώ δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Spyros Panopoulos Automotive.

Να σημειωθεί ότι η SPA είχε παρουσιάσει στα τέλη του 2021 ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο όπως αποδείχτηκε πρόγραμμα για τη χρονιά που φτάνει πλέον στο τέλος της και ήταν σχετικό με την παρουσίαση του Chaos.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η SPA έκανε λόγο για παρουσίαση του Chaos των 12,4 εκατ. ευρώ από... την ελληνική κυβέρνηση αλλά και παρουσίαση του εργοστασίου, στο οποίο θα κατασκευαζόταν το Chaos.

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω μεγαλεπήβολα σχέδια, το πρόγραμμα ανέφερε επίσης την παρουσίαση και δοκιμή του Chaos από διεθνή μέσα παγκόσμιας εμβέλειας. Εκτός από αυτό, το hypercar που υποτίθεται ότι θα ήταν ήδη πλήρως λειτουργικό -πριν από έξι με επτά μήνες- θα επιχειρούσε να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής αλλά και το ρεκόρ χρόνου στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στο τέταρτο του μιλίου (402 μέτρα).

Νέα εμφάνιση του δημιουργού του Chaos – Τι αποκαλύπτει
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Highlight του προγράμματος ήταν φυσικά η απόπειρα κατάρριψης, για μοντέλο παραγωγής, του ρεκόρ γύρου στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring από το Chaos των 3.000 ίππων...

Από όλα τα παραπάνω μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και όλα δείχνουν ότι η φετινή -τουλάχιστον- χρονιά θα κλείσει κάπως έτσι, με... μηδέν στο πηλίκο, με την ιστορία του ελληνικού Chaos να κρατά ήδη από το 2019.

Βέβαια πλέον τις όποιες εύλογες αμφιβολίες για την πορεία και την ολοκλήρωση του φιλόδοξου project της Spyros Panopoulos Automotive έχει διαδεχτεί η ξεκάθαρη αμφισβήτηση τόσο για την ύπαρξη του Chaos όσο και των προθέσεων της SPA.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ