Ρωσία: Στη φυλακή ιδιοκτήτες supercar στη Μόσχα – Δείτε το λόγο (+videos)

Cops Raid Rich and Successful Supercar Parade 1

Οι ρωσικές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή σε συνάντηση που πραγματοποίησαν ορισμένοι πλούσιοι ιδιοκτήτες supercar, προκαλώντας πανικό και οργή.

Η Ρωσία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση το τελευταίο 6μηνο και μαζί με αυτό το θλιβερό γεγονός, βλέπουμε και πολλές αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης των πολιτών της. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το συμβάν που συνέβη αυτές τις μέρες στο κέντρο της Μόσχας.

Ορισμένοι Ρώσοι εκατομμυριούχοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση που συνοδευόταν και από βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά δέχθηκαν έφοδο από την αστυνομία, με αποτέλεσμα πολλά από τα 170 supercar που είχαν μαζευτεί να κατασχεθούν και μερικοί ιδιοκτήτες να συλληφθούν.

Cops Raid Rich and Successful Supercar Parade 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το event οργανώθηκε από τον εκατομμυριούχο Alexei Khitrov και σύμφωνα με την Mirror, η συμμετοχή σε αυτό κόστιζε σχεδόν 5.000 ευρώ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού και ενός afterparty. Οι συμμετέχοντας όμως δεν κατάφεραν να απολαύσουν τίποτα από αυτά που είχαν πληρώσει, μιας και οι αστυνομικοί μπήκαν και διέλυσαν την διοργάνωση πριν καν ξεκινήσει.

Οι καλεσμένοι στο event ήταν πολλοί και τα supercars που έδωσαν το παρών ήταν περίπου 170, προκαλώντας ένα μικρό χάος στους γύρω δρόμους της πρωτεύουσας. Μάλιστα, όταν θα ξεκινούσε η “παρέλαση-βόλτα” των μοναδικών αυτών αυτοκινήτων, οι ιδιοκτήτες τους θα κολλούσαν ένα αυτοκόλλητο στο παράθυρο που έγραφε “Πλούσιοι και πετυχημένοι”, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο και το κοινό αίσθημα.

Cops Raid Rich and Successful Supercar Parade 4

Σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, οι διοργανωτές δεν είχαν πάρει άδεια για να πραγματοποιήσουν αυτή την συνάντηση, με την τελευταία να είναι και αντίθετη με τους ισχύοντες κανονισμούς που απαγορεύουν κάθε είδους δημόσιες συγκεντρώσεις. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τη γειτονική Ουκρανία και ο Πρόεδρος Πούτιν δεν επιτρέπει τους αντιφρονούντες να συγκεντρώνονται στους δρόμους για να εκφράσουν τις απόψεις τους ή, σε αυτήν την περίπτωση, τους πλούσιους Ρώσους να επιδεικνύουν τα δυτικά supercar τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα ήταν πολλά από τα εξωτικά αυτοκίνητα να κατασχεθούν και το συμβάν να γίνει πρώτη είδηση, δεδομένου ότι υπήρχαν δεκάδες Lamborghini, Rolls-Royce, Ferrari και Porsche, αλλά και ορισμένα Hummer H1, Bentley, Audi, BMW και Corvette. Το Bloomberg λέει ότι πολλοί άνδρες συνελήφθησαν ή μεταφέρθηκαν με χειροπέδες και επτά από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί σε 15 ημέρες κράτηση.

Cops Raid Rich and Successful Supercar Parade 3

Ο γερουσιαστής Mikhail Dzhabarov που τάσσεται υπέρ του Πούτιν πιστεύει ότι αυτή η ποινή είναι ελαφριά και ότι όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες supercar θα πρέπει να σταλούν στην Ουκρανία για να ενταχθούν στο στρατό γιατί, ακόμα κι αν δεν είναι εκπαιδευμένοι από τον στρατό, θα μπορούσαν να κάνουν δουλειές που θα βοηθούσε στο “να μείνει το μυαλό τους στη θέση του”. Εν τω μεταξύ, ο διοργανωτής του event λέει ότι η αστυνομία γνώριζε εκ των προτέρων για τη συγκέντρωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ