700 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος -Το λάθος που κάνουν 9 στους 10 οδηγούς

Highway driving 1

Είτε από άγνοια, είτε από περιφρόνηση των κανόνων ασφαλούς οδήγησης, πολλοί οδηγοί προσπερνούν σε δρόμους στους οποίους απαγορεύεται να βγουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Από συγκεκριμένους κανόνες διέπεται η κυκλοφορία στo οδικό δίκτυο, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια από τους οδηγούς, προκειμένου να μην προκαλούνται δυσάρεστα οδικά συμβάντα.

Υπάρχει, ωστόσο, μια μεγάλη μερίδα οδηγών που επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στον δρόμο, γεγονός που τους καθιστά «ωρολογιακές βόμβες» για την οδική ασφάλεια.

Περνούν «αέρα» πινακίδες STOP, παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, αδιαφορούν για τις διαβάσεις των πεζών κ.ο.κ. Η λίστα, βέβαια, με τις συχνές τροχαίες παραβάσεις δεν περιορίζεται στις προαναφερθείσες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεράστια «δημοφιλία» γνωρίζει και το αντικανονικό προσπέρασμα, μια συνήθεια που έχει αποτελέσει αιτία πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Στον βωμό του να εξοικονομήσουν λίγα λεπτά, ορισμένοι δεν διστάζουν να προσπεράσουν το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και όταν δεν συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να το πράξουν με ασφάλεια.

Η πιο επικίνδυνη, ίσως, κατηγορία επικίνδυνου προσπεράσματος είναι η παραβίαση της διπλής διαχωριστής γραμμής, δηλαδή της διαγράμμισης που υποχρεώνει τους οδηγούς να μην βγουν για κανένα λόγο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Είτε, ωστόσο, από άγνοια, είτε από πλήρη περιφρόνηση για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, πολλοί οδηγοί προσπερνούν σαν… σίφουνες τα προπορευόμενα οχήματα, στήνοντας παγίδες θανάτου στους υπόλοιπους νομοταγείς συμπολίτες τους.

διπλή διαχωριστική γραμμή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας της συγκεκριμένης παράβασης καταδεικνύει και το πρόστιμο που αυτή επισύρει. Αυτό ανέρχεται σε 700 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 20 ημέρες.

Τέλος, αξίζει να διευκρινιστεί ότι σε περίπτωση που ο διαχωρισμός των αντίθετων κατευθύνσεων γίνεται μέσω διακεκομμένης γραμμής, το προσπέρασμα επιτρέπεται, υπό τον όρο, βέβαια, ότι δεν έρχεται άλλο όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ