6 «άγρια» Toyota και Lexus στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Toyota Supra Toms Racing

Ο ιαπωνικός αγωνιστικός οίκος Tom's Racing θα παρουσιάσει ένα Toyota GR 86, δύο Supra, δύο Lexus LC500 Convertible και GS και ένα Toyota Century βαρέως τροποποιημένα στην έκθεση του Τόκιο.

Η Tom's Racing είναι μια αγωνιστική ομάδα που μετρά ήδη σχεδόν μισό αιώνα ζωής -γεννημένη το 1974 παρά την παγκόσμια ενεργειακή κρίση- και έχει την εργοστασιακή υποστήριξη της Toyota, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα για τους ιαπωνικούς αγώνες των πρωταθλημάτων Super GT και Super Formula. Παράλληλα, σχεδιάζει και κατασκευάζει σπορ εξαρτήματα και ενισχύσεις για τα Toyota και Lexus παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Supra παρουσιάζεται από την ιαπωνική αγωνιστική ομάδα σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη διαθέτει το διογκωμένο και αεροδυναμικά εξελιγμένο αμάξωμα που είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική Supra του θεσμού Super GT. Διαθέτει επίσης μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα και μοναδικό σχεδιασμό του συστήματος εξάτμισης, παρόμοιο του Lexus IS F.

Παράλληλα, διαθέτει αρκετά και σημαντικές αναβαθμίσεις του εσωτερικού, κυρίως με την τοποθέτηση νέων εξαρτημάτων από ανθρακονήματα. Η δεύτερη Supra της Tom's Racing ονομάζεται Tourer και είναι σχεδόν πανομοιότυπη, με εξαίρεση τη μεγάλη πίσω πτέρυγα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία, το πορτοκαλί Toyota GR 86 του ιαπωνικού οίκου δεν έχει τόσο μυώδη και φουσκωμένα φτερά, αλλά είναι εξοπλισμένο με νέα εμπρός πτέρυγα (splitter) στο χείλος του προφυλακτήρα, ανασχεδιασμένες πλευρικές ποδιές, ζάντες, και διαχύτη ανάμεσα στα δύο ζευγάρια απολήξεων της εξάτμισης.

Περνώντας στα Lexus, το LC500 Convertible της Tom's Racing έχει επίσης αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμα που κάνουν το grand tourer πιο μυώδες, ενώ πολλά του εξαρτήματα έχουν αντικατασταθεί από ελαφρύτερα ανθρακονημάτινα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το μπροστινό splitter, οι πλευρικές ποδιές, και ο διαχύτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο είναι και στο σύστημα εξάτμισης, οι aftermarket τροχοί και ορισμένα σημεία στήριξης στο σασί. Όσο για το τροποποιημένο Lexus GS F δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές, με εξαίρεση την τοποθέτηση αντίστοιχων εξαρτημάτων από ανθρακονήματα.

Τέλος, η λιμουζίνα Toyota Century της Tom’s Racing έχει δεχθεί αλλαγές στο -γυαλιστερό μαύρο- αμάξωμά του, όπως τους νέους προφυλακτήρες, και τα φιμέ φωτιστικά σώματα. Για το εσωτερικό ο ιαπωνικός οίκος προσφέρει μια σειρά από νέα πολυτελή υλικά, τα οποία μπορεί να επιλέξει το VIP αγοραστής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ