Ψηφιακή αναβάθμιση για το ανανεωμένο Lexus LS

Lexus LS 2023

Το πολυτελές sedan της Lexus δέχθηκε για την έκδοση του 2023 μια σειρά από αναβαθμίσεις στις ψηφιακές του τεχνολογίες των πολυμέσων, της συνδεσιμότητας και της πλοήγησης.

Οι βελτιωτικές κινήσεις με τις οποίες το Lexus LS απαντά στο -γερμανικό, κυρίως- ανταγωνισμό των πολυτελών sedan, ξεκινούν με το νέο λογισμικό των πολυμέσων, που προσφέρει ταχύτερη και πιο διαισθητική λειτουργία, καθώς και αυξημένες δυνατότητες ρυθμίσεων εξ αποστάσεως μέσω εφαρμογής στο smartphone.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα Lexus Pro Link, με ενσωματωμένο τον ψηφιακό βοηθό «Hey Lexus» που λειτουργεί με ηχητικές εντολές για να κάνει αναζητήσεις στο internet ή τηλεφωνικές κλήσεις ή ρυθμίσεις στο ηχοσύστημα ή τον κλιματισμό.

Με την οθόνη οι επιβάτες μπορούν να συνδέσουν ασύρματα (μέσω του Apple CarPlay) ή με καλώδιο (Android Auto) τα κινητά τους τηλέφωνα. Φυσικά, το λογισμικό δέχεται πλέον απομακρυσμένες (over-the-air) αναβαθμίσεις των διαφόρων προγραμμάτων και εφαρμογών της οθόνης.

Οι εξ αποστάσεως ρυθμίσεις μέσω του smartphone επιτρέπουν μεταξύ άλλων την ενεργοποίηση του κλιματισμού και το θερμαινόμενου τιμονιού (στην έκδοση LS 500h), τον έλεγχο των κλειδαριών, το ξεπάγωμα του παρ-μπριζ, αλλά και τον εντοπισμό της θέσης του αυτοκινήτου. Παράλληλα, η εφαρμογή προσφέρει στοιχεία και δεδομένα της οδήγησης, πληροφορίες για διάφορες προειδοποιήσεις και συμβουλές για οικονομική οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης, στο μεταξύ, είναι διαρκώς συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μέσω της τεχνολογίας Premium Connectivity και προσφέρει τώρα πληροφορίες σε αληθινό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους -μέσω του cloud-, καθώς και άλλα δεδομενα για τις συνθήκες στους δρόμους και τις θέσεις στάθμευσης.

Η κεντρική οθόνη, ακόμη, έχει εμπλουτιστεί με την κάμερα Digital Panoramic View που βρίσκεται στο δάπεδο του αυτοκινήτου και προσφέρει στον οδηγό τρισδιάστατη απεικόνιση της ακριβούς θέσης του αυτοκινήτου και των τροχών, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την κίνηση με όπισθεν και το παρκάρισμα. Συνδυάζεται με το Parking Assist Monitor, που είναι μέρος της ευρείας σουίτας ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης Lexus Safety System +.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με τις ψηφιακές αναβαθμίσεις, η Lexus έχει ανασχεδιάσει και τους διακόπτες της κεντρικής κονσόλας -εγκαταλείποντας το σύστημα Remote Touch Interface- για να βελτιώσει τη λειτουργικότητά τους, όπως και το χώρο της κονσόλας για την πιο εύκολη τοποθέτηση και χρήση του smartphone. Το ανανεωμένο Lexus LS του 2023 θα διατίθεται από τον προσεχή Δεκέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ