Το 1ο επίσημο ηλεκτρικό MINI cabrio στην ιστορία δεν πωλείται

ηλεκτρικό MINI Cabrio 2022 το πρώτο στην ιστορία

Στις Η.Π.Α. παρουσιάστηκε επίσημα το πρώτο ηλεκτρικό cabrio MINI στην ιστορία που μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιο δρόμο και δείχνει το μέλλον της βρετανικής εταιρείας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της MINI βασίζεται στο συμβατικό Cooper S Convertible και φέρει τον ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Cooper SE, με τον ηλεκτρικό κινητήρα του να αποδίδει 184 ίππους. Με τον εν λόγω κινητήρα το ηλεκτρικό MINI Cabrio μπορεί να επιταχύνει από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα έναντι 7,3 δευτερολέπτων που θέλει το τρίθυρο Cooper SE παραγωγής.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό MINI είναι ένα μοντέλο επίδειξης που δε θα παραχθεί μαζικά, και δημιουργήθηκε για να προμοτάρει η βρετανική εταιρεία τα μοντέλα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, με Αμερικάνους δημοσιογράφους να βρίσκονται μάλιστα πίσω από το τιμόνι του για μια πρώτη επαφή σε δημόσιους δρόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο ανοιχτό ηλεκτρικό MINI που παρουσιάζει επίσημα η βρετανική εταιρεία έχει αυτονομία που φτάνει έως τα 230 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, με τις compact διαστάσεις να παραμένουν απαράλλακτες έναντι του μοντέλου παραγωγής με 3.863 χιλιοστά για το μήκος 2.495 χιλιοστά για το μεταξόνιο και πλάτος στα 1.727 χλστ.

Η ύπαρξη ηλεκτρικού συστήματος κίνησης αλλά και της μπαταρίας δεν έχει περιορίσει τον χώρο αποσκευών με τη χωρητικότητα του να παραμένει απαράλλαχτη στα 160 λίτρα.

Το μοναδικό ηλεκτρικό cabrio MINI θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά στο event «MINI Takes the States». Το μέλλον των Βρετανών είναι αναμφίβολα αμιγώς ηλεκτρικό με τη νέα ηλεκτρική γενιά MINI να βρίσκεται προ των πυλών.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ