100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη για το e-POWER της Nissan

Nissan Qashqai e-Power

Από το λανσάρισμά του, τον Σεπτέμβριο του 2022, το καινοτόμο σύστημα e-POWER της Nissan έχει καταγράψει περισσότερους από 100.000 αγοραστές.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail, εξοπλισμένα με το μοναδικό σύστημα e-POWER, έχουν πουληθεί στην Ευρώπη.

Αυτό που κάνει το e-POWER να ξεχωρίζει είναι ότι οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η οδήγηση είναι αβίαστη, ομαλή και αθόρυβη – όπως ακριβώς σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Πράγματι, τα σχόλια των πελατών του e-POWER δείχνουν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα την ησυχία και τα χαρακτηριστικά εύκολης οδήγησης του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Ο προηγμένος και αποδοτικός βενζινοκινητήρας στο σύστημα e-POWER χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία και τροφοδοτεί τους τροχούς μέσω του ηλεκτροκινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan e-Power

Όταν απαιτείται χαμηλή ισχύς για την οδήγηση του οχήματος και η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους τροχούς χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρισμό από την μπαταρία. Εάν απαιτείται περισσότερη ισχύς, ο κινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτροκινητήρα και να φορτίσει την μπαταρία. Όταν απαιτείται μέγιστη ισχύς, ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ηλεκτρική ενέργεια τόσο από τον βενζινοκινητήρα όσο και από την μπαταρία. Ακόμα, σε οποιαδήποτε στιγμή δημιουργείται αναγέννηση ισχύος, η ενέργεια από την κίνηση του οχήματος αποστέλλεται πίσω στην μπαταρία.

Επιπλέον, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχεται ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Όταν ο θόρυβος από τον δρόμο αυξάνεται λόγω των επιφανειακών συνθηκών και της ταχύτητας του οχήματος, ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείται για να φορτίσει την συστοιχία μπαταριών του e-POWER. Αυτό μειώνει την ανάγκη λειτουργίας του κινητήρα υπό κατά τα άλλα πιο αθόρυβες συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, η Nissan σήκωσε το καπό ώστε να δείξει την περίπλοκη εσωτερική λειτουργία της τεχνολογίας e-POWER.

Δείτε το εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ