Yamaha NMAX 125: Το ιαπωνικό scooter που οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου

Yamaha NMAX 125

Προηγμένο τεχνολογικά, ευρύχωρο και εξαιρετικά φιλικό, το Yamaha NMAX 125 αποτελεί ιδανικό scooter και για οδηγούς αυτοκινήτου που θέλουν να κάνουν το βήμα από τους τέσσερεις τροχούς στους δύο.

Η ισοδυναμία που ισχύει πλέον στις άδειες οδήγησης και στην Ελλάδα επιτρέπει στους οδηγούς αυτοκινήτου να αποκτήσουν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς εξετάσεις το δίπλωμα κατηγορίας Α1.

Με αυτό το δίπλωμα στα χέρια, για τους οδηγούς αυτοκινήτου ανοίγει η πόρτα για τον μαγικό κόσμο των δύο τροχών και η δυνατότητα να αποκτήσουν ένα scooter που θα τους λύσει στην κυριολεξία τα χέρια κατά την καθημερινή μετακίνηση, ενώ θα ελαφρύνει σημαντικά και τα έξοδα μετακίνησης με προσωπικό μέσο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμφίβολα ένα από τα ιδανικότερα μοντέλα για να κάνει κάποιος τη μετάβαση από τους τέσσερεις στους δύο τροχούς και να δει κυριολεκτικά με άλλο μάτι τους δρόμους της πόλης είναι το Yamaha NMAX 125.

Best seller από κούνια

Από το 2015 που έκανε την εμφάνισή του μέχρι σήμερα, το NMAX 125 είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις scooter αστικού χαρακτήρα της Yamaha επί ευρωπαϊκού εδάφους. Νέα ώθηση στην εξαιρετική μέχρι σήμερα πορεία του NMAX 125 στην ευρωπαϊκή αγορά (πάνω από 75.000 πωλήσεις) έδωσε η απόφαση της Yamaha να παρουσιάσει τη δεύτερη επί της ουσίας γενιά του scooter της πριν από δύο περίπου χρόνια.

Χωρίς να χάσει κανένα από τα στοιχεία που συνέθεταν ένα εξαιρετικό και ολοκληρωμένο σύνολο, το νέο NMAX 125 ενσωμάτωσε προς όφελος του αναβάτη νέες προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες το έκαναν ακόμη πιο εύχρηστο και ακόμη πιο σημαντικά ίσως πιο ασφαλές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ABS και Traction Control

Για τους νέους αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας A1 αλλά και για τους οδηγούς αυτοκινήτου που μπορεί να μην είχαν πρότερη εμπειρία με δίκυκλο, η ύπαρξη προηγμένου ABS στον στάνταρ εξοπλισμό του NMAX 125 αποφορτίζει από οποιοδήποτε άγχος μπλοκαρίσματος σε φρενάρισμα πανικού ακόμη και σε βρεγμένο αστικό δρόμο. Σε τέτοιες συνθήκες τις πολύτιμες υπηρεσίες του προσφέρει και το στάνταρ traction control που φέρει η νέα γενιά του NMAX και αποτρέπει το γλίστρημα του πίσω τροχού όπως και αν ανοίξει το γκάζι ο αναβάτης.

Οικονομία και επιδόσεις στο N(MAX)

Υπερκαλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro 5 που ισχύουν στα δίτροχα, ο προηγμένος υγρόψυκτος κινητήρας Blue Core του NMAX καταναλώνει ελάχιστη ποσότητα βενζίνης, η οποία σύμφωνα με τη Yamaha δεν ξεπερνά τα 2,2 λίτρα στα 100 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εξοικονόμηση ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας καυσίμου το μοτέρ των 12,2 ίππων και 11,2 Nm φέρει και σύστημα Start&Stop. Όπως και στα αυτοκίνητα έτσι και στην περίπτωση του NMAX το σύστημα θέτει εκτός λειτουργίας τον κινητήρα σε κάθε στάση και τον επανεκκινεί αυτόματα και ταχύτατα με το άνοιγμα του γκαζιού.

Ευχρηστία και ευρυχωρία

Τα ατού που προσφέρει το NMAX στον αναβάτη του συνεχίζονται και στους νευραλγικούς τομείς της ευχρηστίας και των διαθέσιμων χώρων. Με την απόσταση από το έδαφος στα 765 χλστ. η φιλόξενη σέλα επιτρέπει σε αναβάτες κάθε σωματότυπου να νιώθουν άνετα πάνω στο NMAX με τη Yamaha να έχει φροντίσει ώστε το τιμόνι να βρίσκεται στη σωστή απόσταση από τον κορμό και τα πόδια να έχουν επαρκή χώρο στην ποδιά ακόμη και για τους ψηλόσωμους.

Ο συνεπιβάτης κάθεται επίσης άνετα και στηρίζεται σωστά, ενώ κάτω από τη σέλα το scooter της ιαπωνικής εταιρείας έχει επαρκή χώρο για ένα κράνος ή άλλα μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να χρειάζονται στην καθημερινότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προστασία που προσφέρει η ποδιά από τον αέρα και τα νερά, η παροχή ρεύματος 12V για την φόρτιση smart συσκευών, οι έξτρα θήκες για μικροπράγματα στην ποδιά και η ασύρματη εκκίνηση του κινητήρα χωρίς φυσικό κλειδί ολοκληρώνουν την εικόνα ευχρηστίας που προσφέρει το NMAX 125 με τον καλύτερο τρόπο.

Γνήσια αξεσουάρ που καλύπτουν κάθε ανάγκη

Για τους απαιτητικούς που θέλουν ακόμη περισσότερες ανέσεις και χώρους στην καθημερινότητά τους, η Yamaha έχει φροντίσει και γι' αυτό με τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σειράς γνήσιων αξεσουάρ, όπως είναι για παράδειγμα η έξτρα μεγαλύτερων διαστάσεων ζελατίνα και το ποιοτικό top case των 39 λίτρων, το οποίο αυξάνει κατακόρυφα τους διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το μοντέλο της Yamaha εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ