To νέο Yamaha Niken GT 890 έφτασε στην Ελλάδα (τιμή)

Yamaha Niken GT τιμή Ελλάδα 2023

Διαθέσιμο και στην Ελλάδα είναι πλέον το ανανεωμένο τρίροδο Yamaha Niken GT 890 με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή του.

Με δύο τροχούς μπροστά και τη δυνατότητα να παίρνει κλίσεις όπως μία συμβατική μοτοσικλέτα το Yamaha Niken παραμένει μοναδικό και έπειτα από τις πολλές και σημαντικές αλλαγές που δέχτηκε από την ιαπωνική εταιρεία, παρουσιάζεται καλύτερο από ποτέ.

Αναβαθμισμένο μοτέρ και πλαίσιο

Το νέο Niken GT έχει αναβαθμιστεί σημαντικά όσον αφορά τις επιδόσεις και την ποιότητα οδήγησης με τις αλλαγές να ξεκινούν από τον μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα του που αύξησε τον κυβισμό του κατά 5% και έφτασε πλέον στα 890 κ.εκ. Η απόδοσή του φτάνει στους 115 ίππους και τα 90,7 Nm ροπής στις 10.000 και 7.000 σ.α.λ. αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 2023, ο νέος κινητήρας του Niken GT είναι τοποθετημένος με εμπρόσθια κλίση 5 μοιρών για βέλτιστη ισορροπία στο ανασχεδιασμένο πλαίσιο, ενώ φέρει νέο μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση στη μανέτα. Για να χωρέσει στο νέο πλαίσιο το μοτέρ έχει επανασχεδιαστεί ο στροφαλοθάλαμος, ενώ διαθέτει νέο ψυγείο που αντεπεξέρχεται στις αυξημένες επιδόσεις.

Το μοτέρ φέρει πλέον μια σειρά νέων ηλεκτρονικών συστημάτων με το γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) και το ηλεκτρονικό γκριπ APSG (Accelerator Position Sensor Grip) να αντικαθιστούν το σύστημα με ντίζες και τροχαλίες του προηγούμενου.

Το σύστημα υποβοήθησης επιτάχυνσης από στάση είναι ανασχεδιασμένο επίσης, ώστε να παρέχει πιο φυσικό επίπεδο παρέμβασης, διατηρώντας αυτόματα το κατάλληλο επίπεδο στροφών λειτουργίας όταν χρησιμοποιείται ο συμπλέκτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανανεωμένα είναι και τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης (Sport, Street και Rain) που επηρεάζουν την απόκριση και την απόδοση του εν σειρά τρικύλινδρου κινητήρα αλλά και των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, ενώ αναθεωρημένη είναι και η λειτουργία του traction control που ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα και μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί εντελώς.

Στάνταρ το cruise control

Για να συμπληρωθούν οι δυνατότητες κάλυψης μεγάλων αποστάσεων, η Niken GT διαθέτει επίσης σύστημα cruise control. Ο αναβάτης μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα όταν η μοτοσυκλέτα κινείται με 4η ή ανώτερη ταχύτητα στο κιβώτιο και μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα σε βήματα των 2 χλμ./ώρα για μεγαλύτερη ευκολία και άνεση.

Στις αλλαγές και προσθήκες στο νεό μοντέλο περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση του quickshifter, το οποίο λειτουργεί πλέον στα ανεβάσματα αλλά και στα κατεβάσματα.

Νέα οθόνη, νέοι τρόποι συνδεσιμότητας και GPS

Η ανανεωμένη τρίροδη μοτοσικλέτα της ιαπωνικής εταιρείας φέρει επίσης νέα μεγάλη και έγχρωμη TFT οθόνη με τη διαγώνιο της να φτάνει στις επτά (7) ίντσες. Η οθόνη παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαφορετικών θεμάτων (Street, Sport και Tour) για την παρουσίαση των πληροφοριών στα μάτια του αναβάτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οθόνη προσφέρει επίσης συνδεσιμότητα με smartphone μέσω της εφαρμογής «MyRide» των Ιαπώνων, ενώ όταν η μοτοσυκλέτα είναι ακίνητη μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει οτιδήποτε: από δελτία καιρού μέχρι λεπτομερείς ειδοποιήσεις.

Μετά τη σύνδεση smartphone με την εφαρμογή MyRide και τη λήψη της εφαρμογής «Garmin Motorize» υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης ενός παραθύρου πλοήγησης στην οθόνη, με τον έλεγχο να πραγματοποιείται και στα αυτή την περίπτωση μέσω joystick και κομπιών στο αριστερό γκριπ.

Οι λειτουργίες πλοήγησης περιλαμβάνουν κίνηση σε πραγματικό χρόνο, κατ' εκτίμηση χρόνο άφιξης και εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο εμφανίζουν πληροφορίες για τις τοπικές καιρικές συνθήκες, καθώς και τον καιρό που επικρατεί στον επιλεγμένο προορισμό.

Αλλαγές και στην εργονομία

Για την άνεση και την προστασία του αναβάτη φροντίζει η νέα ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα με τον αναβάτη να μπορεί να μεταβάλλει τη θέσης της κατά 70 χλστ. πάνω-κάτω. Ανασχεδιασμένη είναι και η σχέλα που επιτρέπει τώρα στα πόδια να φτάνουν στο έδαφος πιο εύκολα, ενώ για την βελτίωση της προσφερόμενης εργονομίας φροντίζουν τα αανσχεδιασμένα χειριστήρια του τιμονιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον στάνταρ εξοπλισμό του Niken GT ανήκουν και οι σκληρές πλαστικές βαλίτσες με καθεμιά να έχει χωρητικότητα 30 λίτρων. Οι νέας σχεδίασης βάσεις βαλιτσών εξασφαλίζουν ασφαλή στερέωση, ενώ υπάρχει και βελτιωμένη χειρολαβή για τον συνεπιβάτη. Η τιμή του νέου Yamaha Niken 890 GT στην χώρα μας φτάνει στα 19.900 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ