Στο σφυρί η σπάνια MV Agusta του Lewis Hamilton

MV Agusta F4 LH44 σε δημοπρασία Lewis Hamilton 2022

Σχεδόν με τις ζελατίνες θα βγει σε δημοπρασία μια από τις πλέον σπάνιες MV Agusta F4, μια ειδική έκδοση που φέρει την υπογραφή του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 Lewis Hamilton.

Μια ιδιαίτερη σχέση με τους δύο τροχούς έχουν οι περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1. Το πάθος για την ταχύτητα, την ελευθερία αλλά και τη διασκέδαση που προσφέρει μια μοτοσικλέτα έχει ωθήσει πολλούς από αυτούς στη σέλα ενός δίτροχου.

MV Agusta F4 LH44 σε δημοπρασία Lewis Hamilton 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο χαρακτηριστικά ίσως παραδείγματα στη σύγχρονη ιστορία της Formula 1, είναι οι Ayrton Senna και Michael Schumacher, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει λάβει μέρος και σε αγώνες, έπειτα από το τέλος της τεράστιας καριέρας του στην F1.

Ο Lewis Hamilton, ο άνθρωπος που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας σιρκουί στον πλανήτη, έχει επίσης ένα ευαίσθητο σημείο για τις δίτροχες κατασκευές. Μάλιστα η σχέση του με τις μοτοσικλέτες μετουσιώθηκε και σε ειδικές εκδόσεις που φέρουν την υπογραφή του με τον Hamilton να συμπράττει με την MV Agusta και να βάζει το όνομα του στην Dragster RR αλλά και στο κορυφαίο superbike της ιταλικής εταιρείας, την F4.

Η συνεργασία των δύο πλευρών, λόγω και των μετοχών που είχε τότε η Mercedes-AMG στην MV Agusta, γέννησε τις ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις «LH44» και μια τέτοια F4 αναμένεται να βγει στο σφυρί σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Monte Carlo, στις 14 Μαΐου από τον οίκο Sotheby's.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την F4 LH44 και συγκεκριμένα την 34η από τις 44 συνολικά που είδαν το φως της παραγωγής, με την έκδοση να βασίζεται στην κορυφαία superbike F4 RC, την έκδοση που χρησιμοποιούσαν οι Ιταλοί ως βάση για την αγωνιστική μοτοσικλέτα τους που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Στη συγκεκριμένη έκδοση του 2018 ο Lewis Hamilton είχε ενεργό ρόλο στη σχεδίαση των γραφικών που βλέπουμε στις πλαστικές και μεταλλικές επιφάνειες της ιταλικής superbike των 212 ίππων, η οποία φέρει και ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση της SL-Project. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη F4 LH44 ακόμη πιο ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι έχει στο κοντέρ της μόλις πέντε (5) χιλιόμετρα, οπότε πρακτικά είναι καινούρια.

Η περιορισμένης παραγωγής superbike της MV Agusta συνοδεύεται από ένα αγωνιστικό stand αλλά και ένα κιβώτιο από το εργοστάσιο στο οποίο θα βρει κανείς όλα τα επίσημα βιβλία και έγγραφα της μοτοσικλέτας αλλά και εργοστασιακή «προίκα» υπό τη μορφή έξτρα εξαρτημάτων και ανταλλακτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη F4 LH44 σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο. Να σημειωθεί ότι η τιμή της ως καινούρια ξεπερνούσε τα 60.000 ευρώ και κατά τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον σε αυτό το ποσό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ