Ο χειρουργημένος Marc Marquez κυνηγά ένα μικρό θαύμα

Marc Marquez

Έπειτα από αναγκαστική αποχή που κράτησε έξι εβδομάδες ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez πήρε την έγκριση για να ξεκινήσει την αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης.

Θέλοντας να δώσει ένα οριστικό τέλος στα σωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Marc Marquez, που έχει αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, υποβλήθηκε στις αρχές Ιουνίου σε μία δύσκολη εγχείρηση στο δεξί του χέρι, η οποία και ευτυχώς στέφθηκε με επιτυχία (διαβάστε περισσότερα εδώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την εγχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας των δύο τροχών, τήρησε ευλαβικά την αποχή από κάθε δραστηριότητα που του σύστησε το ιατρικό team.

Οι «διακοπές» του πρώτου σταδίου αποκατάστασης του 29χρονου Ισπανού κράτησαν έξι εβδομάδες και τώρα, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Repsol Honda, o Marquez είναι έτοιμος να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της αποκατάστασης που έχει να κάνει με το πρόγραμμα των φυσιοθεραπειών του.

Ειδικότερα, ο ιατρικός έλεγχος που έγινε στον Marc Marquez, έξι εβδομάδες μετά την εγχείρηση στον δεξιό του βραχίονα, έδειξε καλή εξέλιξη αναφορικά με τα αποτελέσματα της εγχείρησης. Σύμφωνα με τον δρ. Sanchez Sotelo, επικεφαλής χειρούργο της κλινικής Mayo που βρίσκεται στο Rochester της Minnesota και πραγματοποίησε την εγχείρηση ο Ισπανός είναι τώρα έτοιμος να ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης που αφορά στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της κινητικότητας του χεριού του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτή τη θετική εξέλιξη ικανοποιημένος παρουσιάζεται και ο ίδιος ο Marquez, ο οποίος δήλωσε ότι τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και εκτός από τις φυσιοθεραπείες για το χέρι του μπορεί να ξεκινήσει και προπόνηση για την αποκατάσταση της γενικής αντοχής του. «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι σε θέση να ανακτήσω κινητικότητα στο χέρι μου και να συνεχίσω με την πρόοδο της αποκατάστασης μου και θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ιατρική ομάδα για την προσοχή και τη αγωγή που μου έχουν δώσει.»

Οι σοβαροί τραυματισμοί του Ισπανού τα προηγούμενα χρόνια και οι μικροί χρόνοι αποκατάστασης που οδήγησαν στη διόγκωση των σωματικών προβλημάτων που αντιμετώπισε, μετρίασαν σημαντικά τον καταιγιστικό ρυθμό του Marquez στο MotoGP τα προηγούμενα δύο χρόνια και παραλίγο να δώσουν πρόωρο τέλος στην άκρως εντυπωσιακή του καριέρα. Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο δείχνουν ευτυχώς ότι ένα μικρό θαύμα έγινε για τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και εμείς θα συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε στις πίστες για πολλά ακόμη χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενη επίσημη ανακοίνωση για την πορεία της αποθεραπείας του Marquez αναμένεται σε περίπου έξι εβδομάδες.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ