Marc Marquez: Ξανά εκτός αγώνων, αμφίβολο το μέλλον του Ισπανού

Marq Marquez χειρουργείο 2022 εκτός αγώνων

Με τη σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Marc Marquez αναγκάζεται να εγκαταλείψει ξανά τους αγώνες εξαιτίας των τραυματισμών που τον βασανίζουν τα τελευταία χρόνια.

Αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος αναβάτης της γενιάς του και ένας από τους καλύτερους που έχουν περάσει ποτέ από την κορυφαία κατηγορία ταχύτητας των δύο τροχών, o Marc Marquez είναι από εκείνους που θα μπορούσαν να σπάσουν όλα τα ρεκόρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο οι τραυματισμοί που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του έχουν βάλει στον πάγο τα παραπάνω σχέδια του εργοστασιακού αναβάτη της Honda, ο οποίος έχει αναγκαστεί να απέχει για αρκετά μεγάλο διάστημα από τους αγώνες τα τελευταία χρόνια και να «πετάξει» επί της ουσίας στα σκουπίδια την ευκαιρία να προσθέσει και άλλους παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του. Αυτό έδωσε το περιθώριο να αναδυθούν νέα ταλέντα στους δύο τροχούς ενώ ο τραυματισμοί του Marquez που δεν λένε να γιάνουν -για διάφορους λόγους- θέτουν πλέον ανοιχτά το μέλλον του στο MotoGP υπό αμφισβήτηση.

Ο 29χρονος πλέον Ισπανός και 8 συνολικά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (6 στο MotoGP, και από μία σε Moto2 και GP 125), ανακοίνωσε εκ νέου ότι αποσύρεται από τα αγωνιστικά δρώμενα για να περάσει για μία ακόμη φορά από το τραπέζι του χειρουργείου. Η ανακοίνωση ήρθε από τον ίδιο έπειτα και από τον τελευταίο αγώνα στο Mugello της Ιταλίας με τον Marquez να μην μπορεί ξανά να οδηγήσει με το γνωστό του καταιγιστικό ρυθμό και να περιορίζεται στο πέσιμο της καρό σημαίας στη 10η θέση.

Τις επόμενες ημέρες ο Ισπανός θα υποβληθεί σε νέα εγχείρηση στο δεξί του χέρι, την 4η κατά σειρά, με στόχο να λύσει μια και καλή τα προβλήματα που τον βασανίζουν και να μπορέσει επιτέλους να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση στο 100% ώστε να μπορεί να οδηγήσει έτσι ακριβώς όπως επιθυμεί. Μάλιστα, ο Marquez στάθηκε τυχερός στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής καθώς είχε ένα highside, το οποίο και θα μπορούσε να κάνει πιο περίπλοκη την κατάσταση με το χέρι, αλλά ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φυσικά ήταν ένα πολύ απαιτητικό σαββατοκύριακο. Όχι μόνο από την πλευρά της φυσικής κατάστασης, από την οποία υποφέρω σε κάθε αγώνα, αλλά και από την πλευρά της ψυχολογικής. Ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνω συγκεντρωμένος», δήλωσε ο αναβάτης της Honda, ενώ πρόσθεσε ότι προς το τέλος του αγώνα άρχισε πάλι να νιώθει πόνους στο χέρι του.

Τώρα ο Marquez θα αναγκαστεί να απουσιάσει τους επόμενους μήνες από τους αγώνες, εγκαταλείποντας επί της ουσίας την διεκδίκηση του φετινού τίτλου, ενώ άγνωστο παραμένει σε αυτό το σημείο πότε θα επιστρέψει ξανά στις πίστες.

Αναφορικά με την εγχείρηση που θα κάνει, ο Marquez ανέφερε ότι αν και είναι σίγουρος ότι πρέπει να την κάνει και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο: «Είναι μια εγχείρηση και τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά είναι η σωστή απόφαση γιατί δεν μπορώ να συνεχίσω να οδηγώ έτσι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στο μεγάλο Ισπανό αναβάτη ταχεία ανάρρωση και όσο το δυνατόν γρηγορότερη επιστροφή στις πίστες «Marquez style».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ