Λιλιπούτειος κινητήρας Harley-Davidson «βρυχάται» σαν πραγματικός (Video)

Μινιατούρα κινητήρας Harley-Davidson 2022 video

Τα μοτέρ της Harley-Davidson ξεχωρίζουν για τον σήμα κατατεθέν ήχο τους, το οποίο μπορείτε τώρα να απολαμβάνετε από την άνεση του σαλονιού σας.

Λόγω χρονισμού και περιεχόμενης γωνίας κυλίνδρων, οι κλασικοί V2 αεροψυκτοι κινητήρες της Harley-Davidson παράγουν έναν άκρως χαρακτηριστικό ήχο που είναι σχεδόν αδύνατο να τον μπερδέψετε με κάποιον άλλο.

Αυτός ο σήμα κατατεθέν ήχος, τον οποίο η Harley είχε προσπαθήσει παλιότερα να κατοχυρώσει χωρίς επιτυχία, αποτελεί μέρος της γοητείας που ασκούν οι αμερικάνικες μοτοσικλέτες από το Milwaukee των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τώρα, ακόμη και να δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε δική σας μια Harley-Davidson, μπορείτε να φέρετε αυτόν το χαρακτηριστικό ήχο στο σαλόνι σας χάρη σε ένα κινητήρα που εντυπωσιάζει αντιστρόφως ανάλογα του μεγέθους του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μινιατούρα κινητήρας Harley-Davidson 2022 video

Ο λιλιπούτειος κινητήρας που δεν ανήκει στα επίσημα αξεσουάρ και αναμνηστικά της αμερικάνικης εταιρείας, είναι ένας πλήρως λειτουργικός κινητήρας μινιατούρα με χωρητικότητα που φτάνει στα μόλις εννέα κυβικά εκατοστά. Ονομάζεται Cison FG-VT9 που κατασκευάζει η Stirlingkit.

Το μικροσκοπικό μοτέρ αποτελεί αντιγραφή του αερόψυκτου κινητήρα των Αμερικανών που έφερε το παρατσούκλι «Panhead» γιατί τα καπάκια των κεφαλών του έμοιαζαν με... κατσαρόλα. Το εν λόγω μοτέρ κατασκευαζόταν από την αμερικάνικη εταιρεία από τα τέλη της 10ετίας του '40 έως και τα μέσα της 10ετίας του '60.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε τον μικροσκοπικό κινητήρα να συναρμολογείται και να ρυθμίζεται και έπειτα να τίθεται σε λειτουργία. Αν και λείπουν μερικά ντεσιμπέλ δεν θα πιστεύετε στα αυτιά σας με αυτό που θα ακούσετε.

Αν, τέλος, θελήσετε να τον κάνετε δικό σας, μπορείτε να τοv βρείτε εδώ, σε τιμή περίπου που δεν ξεπερνά τα 590 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ