Η Ducati Monster φτάνει τις 350.000 πωλήσεις

Ducati Monster νέα γενιά

Μία επετειακή Ducati Monster, η υπ’ αριθμόν 350.000, παραδόθηκε στον τυχερό ιδιοκτήτη της.

Πρόκειται για μία Monster 1200 S “Black on Black”, την οποία παρέδωσε ο ίδιος ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati και ο διευθυντής του Ducati Design Center, Andrea Ferraresi, στον Ducatista ιδιοκτήτη της, τον κ. Sebastien Francois Yves Hervé De Rose. Ο κ. De Rose, ο οποίος παράγγειλε τη Monster 1200 S από την έκθεση της Ducati στο Μιλάνο, προσκλήθηκε ειδικά για την περίσταση, να παραλάβει τη μοτοσυκλέτα του από την έδρα της Ducati, στο Borgo Panigale. Η μοτοσυκλέτα ήταν εξατομικευμένη με μια πινακίδα με αριθμό «350.000» και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη συνοδευόμενη από πιστοποιητικό γνησιότητας, υπογεγραμμένο από τον Claudio Domenicali και ένα σκίτσο της Monster υπογεγραμμένο από τον σχεδιαστή Angelo Amato.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Monster είναι το μοντέλο Ducati με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς και η μοτοσυκλέτα με τη μεγαλύτερη ιστορία στη γκάμα. Δημιουργήθηκε το 1992, όταν η εταιρεία είχε την έμπνευση να βάλει στο δρόμο μία Ducati βασισμένη στο σασί ενός Superbike, από το οποίο όμως αφαιρέθηκαν όλα τα στοιχεία που δεν ήταν απολύτως απαραίτητα. Με το λανσάρισμα του μοντέλου M900, της πρώτης Monster, η Ducati κατάφερε να δημιουργήσει μία εντελώς νέα κατηγορία μοτοσυκλετών, που ονομάστηκαν “sports naked”, με την ίδια τη Monster σύντομα να αποτελεί σημείο αναφοράς στη νέα κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια σχεδόν τριάντα ετών, η Monster άλλαξε, βελτιώθηκε και εξελίχθηκε από τεχνική και αισθητική άποψη, αλλά χωρίς να χάσει ποτέ τον κύριο στόχο της: να είναι μία διασκεδαστική μοτοσυκλέτα για όλους και να εμπνέει νέες γενιές ενθουσιωδών οπαδών. Από τη Monster 600, η οποία αποτέλεσε την είσοδο στον κόσμο της Ducati για πολλούς νέους μοτοσυκλετιστές, στη δεύτερη γενιά με τα μοντέλα 696 και 1100, περνώντας από τις εκδόσεις 4 βαλβίδων, μέχρι τις πιο πρόσφατες 797, 821 και 1200, η Monster παραμένει μία τεράστια επιτυχία για τη μάρκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Δεκέμβριο που πέρασε, η Ducati παρουσίασε τη νέα γενιά Monster, η οποία αναμένεται στις εκθέσεις τον Απρίλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ