Πώς να επισκευάσεις μια χτυπημένη ζάντα με ελάχιστα ευρώ

Rim repair 1

Δεν είναι εύκολο να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας καλή κατάσταση, ειδικά εάν κατοικείτε σε πόλη. Και το πρώτο πράγμα που θα «πληγωθεί», είναι οι ζάντες του.

Η κίνηση στην πόλη είναι επίπονη συνολικά για το αυτοκίνητο. Μία στενή είσοδος γκαράζ, μία μεγάλη λακκούβα ή ένα κακοφτιαγμένο πεζοδρόμιο, είναι ικανά να λαβώσουν την στεφάνη του τροχού (το χείλος που εφαρμόζει το ελαστικό).

Rim repair 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία επισκευή τροχού σε έναν ειδικό θα κοστίσει κάμποσα ευρώ. Για αυτό τον λόγο σας παρουσιάζουμε μία λύση για να το κάνετε μόνοι σας και το μικρότερο δυνατό κόστος. Θα χρειαστείτε ένα κιτ επισκευής ζάντες (20 ευρώ), κολλητική ταινία (2 ευρώ), ένα ύφασμα από μικροΐνες (2 ευρώ), ένα κοπτάκι (2 ευρώ) και ένα καθαριστικό ζάντας (6 ευρώ).

Πέρα όμως από την αγορά των προιόντων θα πρέπει να πάρετε και ορισμένες προφυλάξεις. Τα στάδια λείανσης της επιφάνειας και βαφής του χείλους, απαιτούν μεγάλη ακρίβεια και επιδεξιότητα. Επιπλέον, δεν πρέπει να ασκηθεί υπερβολική δύναμη στο σημείο, αλλά να τρίψετε απαλά και χωρίς πίεση με 100άρι κίτρινο γυαλόχαρτο.

Rim repair 3

Μετά, θα πρέπει να εφαρμόσετε στην καθαρή επιφάνεια τον ειδικό στόκο που υπάρχει στο κιτ επισκευής και να φροντίσετε να πετύχετε το ιδανικό φινίρισμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το ιδανικό είναι να βγάλετε τον τροχό και να τον τοποθετήσετε στο έδαφος ή σε ένα τραπέζι που βρίσκεται σε καθαρό περιβάλλον και χωρίς υγρασία για να καλύτερη εφαρμογή των υλικών επισκευής.

Rim repair 4

Κατά πάσα πιθανότητα, το χρώμα που υπάρχει στο κιτ επισκευής δεν θα είναι απαραίτητα το ίδιο με των ζαντών. Αν θέλετε την ιδανική απόχρωση, προτιμήστε ένα επιδιορθωτικό «στυλό» στην απόχρωση του κατασκευαστή της ζάντας.

Ας αναφέρουμε όμως τα βήματα επισκευής ενός φθαρμένου χείλους ζάντας. Ξεκινάτε με καθαρισμό της επιφάνειας που θα επισκευαστεί και στη συνέχεια σκουπίζετε με το πανί μικροϊνών που έχει το κιτ επισκευής για να φύγουν οι βρωμιές.

Rim repair 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνέχεια «απομονώνετε» την περιοχή με κολλητική ταινία και ξεκινάτε το τρίψιμο με ειδικό χαρτί ή σμυριδόπανο 600 grit για να λειανθεί η περιοχή. Μετά καθαρίζετε την επιφάνεια και την στεγνώνετε για να μπορέσετε να εφαρμόσετε το υλικό επισκευής.

Όταν απλώσετε το μίγμα, φροντίστε να το διαμορφώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να το «φέρετε» στο αρχικό σχήμα του χείλους. Στην συνέχεια αφήνετε να «δουλέψει» και να σκληρύνει για 2 ώρες.

Rim repair 7

Μετά το στέγνωμα, η επισκευασμένη επιφάνεια πρέπει να είναι σκληρή. Τρίψτε ήπια την επιφάνεια με κίτρινο χαρτί 100 grit και μετά με 600 grit για να δημιουργήσετε μία λεία επιφάνεια.

Τέλος, θα πρέπει να καθαρίσετε και να στεγνώσετε πάλι στην επισκευασμένη περιοχή για να ξεκινήσετε το βάψιμο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μετά από 2 ώρες επαναλάβετε την διαδικασία για καλύτερο αποτέλεσμα και αφήστε το να στεγνώσει για 12 έως 24 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ