Ιδού η συσκευή που «καρφώνει» τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα - Πόσο κοστίζει

Αυτή είναι η συσκευή που «καρφώνει» τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα

Δικλείδα ασφάλειας στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αποτελεί αυτή η ηλεκτρονική συσκευή που αποκαλύπτει εύκολα και γρήγορα αν το μοντέλο που σας ενδιαφέρει έχει βαφτεί ξανά.

Η διαρκής πρόοδος της τεχνολογίας έχει καταφέρει να βάλει τέλος σε πολλές φοβίες και του καταναλωτικού κοινού. Μία από αυτές τις φοβίες παρουσιάζεται όταν κάποιος κινείται για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Το τελευταίο επιθυμητό πράγμα είναι η απόκτηση ενός μοντέλου που έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε σοβαρό ατύχημα, κάτι που πολλές φορές οδηγεί τον ιδιοκτήτη του σε αμφιβόλου ποιότητας επισκευές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο του επόμενου κατόχου του, εκείνων που θα βρεθούν στην καμπίνα του αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πολλές οι περιστάσεις όπου οι κάτοχοι ενός αυτοκινήτου που θέλουν να το πουλήσουν αποκρύπτουν πράγματα από άτομα που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν. Αυτά που συνήθως αποκρύπτονται από το «ένοχο» παρελθόν ενός μοντέλου είναι τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει και τυχόν σύγκρουση που έχει οδηγήσει σε μεγάλης έκτασης επισκευές.

Η απόκρυψη των δύο παραπάνω δεδομένων μπορεί να «βοηθήσει» τον ιδιοκτήτη ενός οχήματος να το πουλήσει σε πολύ υψηλότερη τιμή από την πραγματική του αξία, με μεγάλο χαμένο φυσικά το άτομο που προχωρά στην αγορά του.

Για τα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν και το θέμα που δεν έχουμε θίξει είναι εκείνο που αφορά στην κατάσταση του αμαξώματος ενός μοντέλου.

Εν έτει 2022, στην ελληνική αγορά υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες μπορούν να παρέχουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες και σε εκείνους που θέλουν να εξακριβώσουν αν ένα αυτοκίνητο έχει τρακάρει στο παρελθόν και δεν έχει επισκευαστεί όπως θα έπρεπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βαφή του αμαξώματος και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά είναι ένα από εκείνα τα σημεία που μπορούν να «πουν» πολλά για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Βγαίνοντας από το εργοστάσιο, η βαφή του αμαξώματος είναι μόλις μερικά χιλιοστά του χιλιοστού.

Το παραπάνω νούμερο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ξανά σε ενδεχόμενη επισκευή του αμαξώματος, ειδικά αν ο κάτοχος του τρακαρισμένου αυτοκινήτου -η ενός αυτοκινήτου που χρειάζεται να βαφτεί ξανά- δεν επιλέξει τον σωστό και συνήθως πολύ σχετικά ακριβό δρόμο.

Η συσκευή λοιπόν που θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και θα φανερώσει πληροφορίες για την κατάσταση του αμαξώματος ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι ο ψηφιακός μετρητής επικάλυψης βαφής.

Με κόστος που ξεκινά λίγο πάνω από τα 30 περίπου ευρώ στο διαδίκτυο, ο ψηφιακός μετρητής επικάλυψης βαφής χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες, μία εκ των οποίων είναι φυσικά εκείνη της βαφής των αυτοκινήτων (το κόστος για τις επαγγελματικές συσκευές μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 3.000 ευρώ). Ο εν λόγω μετρητής δίνει ακριβείς μετρήσεις για το πάχος της βαφής, ενώ ανάλογα με το μοντέλο και την τιμή του μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει άλλη βαφή κάτω από το ορατό στρώμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα η αγορά ενός ψηφιακού μετρητή επικάλυψης βαφής μπορεί να μοιάζει περιττή, αν κάποιος θέλει να ελέγξει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Ωστόσο, αν σκεφτεί ότι πρόκειται για μια επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ ο εν λόγω μετρητής ενδέχεται να βγάλει τα λεφτά του στο πολλαπλάσιο. Τέλος, με ένα μικρό σκόντο μπορεί να πωληθεί στο επόμενο περιορίζοντας έτσι σημαντικά το έξοδο της αγοράς του.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ