Volvo XC40 και C40 Recharge -Με προηγμένα συστήματα κίνησης και αυτονομία έως 580 χλμ.

Volvo XC40 και C40 Recharge με μεγάλη αυτονομία και προηγμένα συστήματα

Σε «παραδοσιακό» SUV στιλ ή με έντονες coupe επιρροές αντίστοιχα, τα premium Volvo XC40 και C40 Recharge είναι ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη εντός και εκτός πόλης εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους.

Η Volvo είναι από τις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε αυτή τη μεταβατική για τους τέσσερεις τροχούς περίοδο διαθέτοντας ήδη μια ευρεία γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που ξεχωρίζουν στις κατηγορίες τους.

Τα εν λόγω αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα πολυπόθητα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η σουηδική εταιρεία εδώ και 10ετίες, όπως είναι τα υψηλά επίπεδα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Αναμφίβολα δύο από τα SUV των Σουηδών που ενδιαφέρουν άμεσα και τους οδηγούς της ελληνικής επικράτειας είναι τα XC40 και C40 Recharge.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μήκος που φτάνει τα 4.440 χλστ. και χώρο αποσκευών άνω των 410 λίτρων και στις δύο περιπτώσεις, τα SUVs της Volvo με την χαρακτηριστική σκανδιναβική αισθητική μπορούν να καλύψουν με άνεση τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Όλοι οι επιβαίνοντες θα εκτιμήσουν την υψηλή ποιότητα κύλισης, την ευρύχωρη και ήσυχη καμπίνα αλλά και τις λύσεις συνδεσιμότητας που προσφέρει το προηγμένο multmedia σύστημα.

Και τα δύο SUVs της Volvo είναι διαθέσιμα με τρία προηγμένα ηλεκτρικά συστήματα με την κίνηση στα δύο πρώτα να φτάνει στους πίσω τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στη βάση της γκάμας βρίσκεται το μοντέλο με τον ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα των 238 ίππων και την μπαταρία με την ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα των 66 kWh. Το σύστημα εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις για το XC40 αλλά και για το C40 με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 7,3 και 7,4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Παράλληλα, η αυτονομία φτάνει στο XC40 έως και τα 476 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP, ενώ το πιο αεροδυναμικό C40 επιτυγχάνει αυτονομία έως 485 χλμ.

Ακολουθεί η ισχυρότερη πισωκίνητη έκδοση με το μοτέρ των 252 ίππων και την μεγαλύτερη μπαταρία που προσφέρει χωρητικότητα 82 kWh και δίνει πραγματικά τέλος στο όποιο σχετικό άγχος του οδηγού αναφορικά με την αυτονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφοροποίηση στη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα δεν υπάρχει έναντι της έκδοσης των 238 ίππων με το «άλμα» να βρίσκεται στην αυτονομία που φτάνει έως και τα 572 χλμ. για το XC40 Recharge και έως 579 χλμ. για το C40 Recharge.

Η κορυφαία 4κίνητη έκδοση με τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες έρχεται να προσφέρει ασύλληπτες μέχρι πριν από λίγα χρόνια επιδόσεις προτάσσοντας παράλληλα και μια σαφώς πιο δυναμική συμπεριφορά. H ισχύς στα «Twin Motor» μοντέλα των Σουηδών σκαρφαλώνει στους 408 ίππους και τα 670 Nm ροπής και έτσι τα 0-100 περιορίζονται στα μόλις 4,8 και 4,7 δεύτερα για το XC40 και C40 αντίστοιχα.

Παράλληλα, η μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία των 82 KWh είναι παρούσα και στις ισχυρότερες εκδόσεις και εξασφαλίζει έτσι αυτονομία έως και 536 χλμ. για το XC40 και 549 χλμ. για το C40. Οι προηγμένες μπαταρίες της Volvo εξασφαλίζουν εύκολη και απρόσκοπτη φόρτιση και στο σπίτι. Χρειάζονται έως και οχτώ (8) ώρες σε τυπικό Wallbox των 11 kW, ενώ μπορούν να αξιοποιήσουν ταχυφορτιστή έως 200 kW και να φορτίσουν από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από μισή ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Volvo XC40 και C40 Recharge, επωφελούνται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και απαλλάσσονται από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορούν ελεύθερα στον Δακτύλιο ενώ μπορούν να παρκάρουν δωρεάν σε δημοτικές θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Επιπλέον, τα premium SUVs της σουηδικής εταιρείας καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών ή 100.000 χιλιομέτρων, με τις συστοιχίες μπαταριών τους να φέρουν έξτρα 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.), ενώ καλύπτονται και από 5ετή οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Η τιμή εκκίνησης, χωρίς την επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» των 8.000 ευρώ και την επιδότηση απόσυρσης αυτοκινήτου συμβατικής τεχνολογίας των 1.000 ευρώ, έχει καθοριστεί στα 49.588 ευρώ για το XC40 και στα 55.924 ευρώ για το C40 που ξεκινά από ανώτερο εξοπλιστικό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ