Citroen e-C4: Η καλύτερη επιλογή για τους εταιρικούς χρήστες

Citroen e-C4 1

Το Citroen e-C4 αποτελεί την κορυφή της γκάμας και το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αναβαθμίζει ακόμα πιο πολύ τον πράο και αγχολυτικό χαρακτήρα του, φροντίζοντας παράλληλα να μην επιβαρύνει τον εταιρικό προϋπολογισμό.

Η αυτοκίνηση βρίσκεται με μεταβατικό στάδιο, με τις διαθέσιμες επιλογές να είναι πλέον περισσότερες από ποτέ. Η πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών προσφέρει μοντέλα όλων των τεχνολογιών, με την παράσταση όπως είναι λογικό να κλέβουν τα ηλεκτρικά.

Όχι άδικα θα πούμε εμείς, μιας και πρόκειται για το μέλλον στις μετακινήσεις, ενώ χάρη στην κρατική υποστήριξη αποτελεί την απόλυτη επιλογή για τις εταιρείες που θέλουν να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις και να μειώσουν φυσικά τις δαπάνες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen e-C4 2

Ειδικότερα, η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ευεργετική μόνο για το περιβάλλον, καθώς τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα, ειδικά για τους εταιρικούς χρήστες. Οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει μία εταιρεία να επιλέξει ηλεκτρικά οχήματα για τον στόλο της, πέρα από την οικολογική ευαισθησία, είναι η επιχειρησιακή συνέχεια που εξασφαλίζει πρόσβαση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, το κόστος τους που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο προσιτά από τα πετρελαιοκίνητα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους (χαμηλότερο κόστος συντήρησης, κίνησης και φορολογίας), και φυσικά τα κρατικά προνόμια και οι φοροελαφρύνσεις.

Άξιος υποστηρικτής για την διάδοση της ηλεκτροκίνησης και των εταιρειών που θέλουν να βρίσκονται στην αιχμή των εξελίξεων, είναι η ηλεκτρική έκδοση του Citroen C4. Το e-C4 δεν αποτελεί προσθήκη της τελευταίας στιγμής στην γκάμα του μοντέλου, καθώς από την στιγμή που παρουσιάστηκε το γαλλικό crossover, η γκάμα του περιελάμβανε την συγκεκριμένη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen e-C4 5

Το Citroen e-C4 διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από εμπρός ηλεκτρομοτέρ απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm που συνδυάζεται με κιβώτιο μιας σχέσης, και παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh. Η μπαταρία βρίσκεται στο πάτωμα και δεν κλέβει χώρο από την καμπίνα των επιβατών ή το πορτμπαγκάζ, ενώ εξασφαλίζει και αυτονομία που ξεπερνά τα 350 χλμ. (353 χλμ. WLTP).

Η φόρτιση του Citroen e-C4 είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία, καθώς υποστηρίζει ταχυφόρτιση ισχύος έως 100 kW, φορτίζοντας την μπαταρία από το 0% έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά. Επιπλέον, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή των 11 kW, μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας σε αντίστοιχης ισχύος τριφασικό wallbox διαρκεί 5 ώρες.

Citroen e-C4 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά, η ηλεκτρική έκδοση του γαλλικού crossover προσφέρει κορυφαίους χώρους (380 λτ. πορτμπαγκάζ), πλούσιο εξοπλισμό (πέντε διαθέσιμες εκδόσεις) και δυνατές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ.), αλλά αποτελεί και μία από τις καλύτερες επιλογές για τους εταιρικούς χρήστες.

Η επιδότηση που προσφέρεται αυτή την στιγμή για τις εταιρείες, είναι οικολογικό bonus 30% για αγορά 1 έως 20 αυτοκινήτων με επιδότηση έως 8.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ σε περίπτωση που προμηθευτεί μια εταιρεία 21 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πάνω, το οικολογικό bonus είναι 20% και επιδότηση έως 6.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Ακόμα, υπάρχει επιδότηση τοποθέτησης wallbox 400 ευρώ ανά σημείο, ενώ όποιες εταιρείες έχουν έδρα σε νησί δίνεται επιπλέον επιδότηση 4.000 ευρώ ανά όχημα.

Citroen e-C4 4

Εκτός όμως από την κρατική επιδότηση, τα ηλεκτρικά Citroen C4 απαλλάσσονται πλήρως από τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας, μπορούν να εισέρχονται καθημερινά στον Δακτύλιο και εξαιρούνται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης για δύο χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Citroen, έτσι και το e-C4 καλύπτεται από 5ετή εγγύηση (ή 180.000 χλμ.) για τα μηχανικά του μέρη, με αυτήν της μπαταρίας να φτάνει τα 8 χρόνια ή τα 160.000 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ