Που μπορώ να φορτίσω το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο;

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο σταδιακά προστίθενται όλο και περισσότερες απαντήσεις, καθώς το σχετικό δίκτυο στη χώρα μας είναι ακόμα περιορισμένο. Ωστόσο, επαρκές για να γίνει το νέο σας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένας οικονομικός καθημερινός σύντροφος.

Στο σπίτι
Πρόκειται για την πιο λογική και πιο βολική λύση για τους κατοίκους ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επιστρέφεις στο σπίτι το βράδυ, βάζεις το αυτοκίνητο στην πρίζα, το πρωί είναι έτοιμο και... γεμάτο! Η χρήση wallbox επιταχύνει τις διαδικασίες και στα νέα κτίρια συνήθως υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση ταχυφορτιστών. Ωστόσο, ακόμα και η οικιακή πρίζα μπορεί να κάνει τη δουλειά, αν και με πολύ πιο αργό ρυθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο γραφείο
Οι σχετικές φοροελαφρύνσεις έχουν στρέψει την αγορά του leasing προς την ηλεκτρική τεχνολογία. Όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν ηλεκτρικά ή plug-in hybrid ως εταιρικά οχήματα για τα στελέχη τους, συνοδεύοντας τις αγορές με την τοποθέτηση ηλεκτρικών σταθμών φόρτισης. Πας λοιπόν για δουλειά, φορτίζεις και όταν σχολάς, το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο σε περιμένει, έτοιμο να πάρει τους δρόμους.

Σε δημόσια σημεία φόρτισης
Μέρα με την ημέρα οι υποδομές σε αυτό τον τομέα αυξάνονται, με τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν τη δυνατότητα φόρτισης σε ολοένα και περισσότερα σημεία ανά την Ελλάδα. Όχι μόνο σε αστικό τοπίο αλλά και στους αυτοκινητόδρομους. Έτσι, το ταξίδι με ένα ηλεκτρικό όχημα δεν είναι απαγορευτικό. Συνδυάζετε τη στάση για ξεκούραση και ένα σνακ, με τη φόρτισή του – άλλωστε η φόρτιση στο 80% μπορεί να γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα κι αυτό να βοηθήσει την ολοκλήρωση του ταξιδιού σας σε λογικό χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως θα βρω σημεία φόρτισης;
Υπάρχει πληθώρα εφαρμογών για το smartphone σας, που μπορούν εύκολα και γρήγορα να εντοπίσουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ