Τα πρώτα σχέδια για το νεο-ρετρό εσωτερικό του Renault 5 E-Tech Electric

Renault 5 Prototype

Μινιμαλιστικό, και με έντονες αναφορές στο πατρογονικό Renault 5 του 1972, το εσωτερικό του ηλεκτρικού διαδόχου ήρθε στο φως με τα πρώτα του σχέδια.

Η γαλλική εταιρεία ετοιμάζει πυρετωδώς το εμπορικό λανάρισμα -μέσα στο 2024- του νέου R5, που θα αναγεννηθεί μετά από δεκαετίες για να αποτελέσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με την ονομασία Renault 5 E-Tech Electric.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνε ήδη δύο χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2021, που η Renault παρουσίασε τη στρατηγική «Renaulution» για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, και μαζί και το πρώτο πρωτότυπο του νέου R5. Τώρα, ετοιμάζει την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής προς το τέλος του 2023, και την εμπορική του διάθεση μέσα στο 2024.

Σταδιακά, λοιπόν, οι Γάλλοι αρχίζουν να βγάζουν στη δημοσιότητα μια σειρά από στοιχεία του νέου αυτοκινήτου για να κρατήσουν υψηλό και διαρκές το ενδιαφέρον για αυτό. Το τελευταίο από τα στοιχεία αυτά είναι αυτό το πρώτο σκίτσο του εσωτερικού του, που δημοσιεύθηκε στον γαλλικό Τύπο.

Όπως δείχνει το σκίτσο αυτό, θα διατηρηθεί ο μινιμαλισμός και η σχεδιαστική ιδέα του κλασσικού Renault 5, αλλά φυσικά θα επλουτιστεί με μια μεγάλη κεκλιμένη επιφάνεια στο ταμπλό - η οποία θα περιλαμβάνει δύο ψηφιακές οθόνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το εσωτερικό του πρώτου Renault 5, του 1972
Το εσωτερικό του πρώτου Renault 5, του 1972

Μια άλλη σπουδαία παραπομπή στο παρελθόν θα είναι οι κάθετες γραμμές στο ταμπλό, που αποτέλεσαν εμβληματικό χαρακτηριστικό του εσωτερικού του πρώτου Renault 5 - πριν η γαλλική εταιρεία τις περιορίσει αισθητά με τον ανασχεδιασμό του αυτοκινήτου το 1980.

Πέραν του κεντρικού του ψηφιακού panel, το εσωτερικό του Renault 5 E-Tech Electric θα υιοθετήσει κι άλλον έναν νεωτερισμό της εποχής μας: την ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης, που αποτελεί μία από τις μόδες της αυτοκίνησης του καιρού μας, επιτρέποντας στον κάθε αγοραστή να διαμορφώσει το εσωτερικό αποτλύως στα δικά του γούστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ