Η Renault μετρατρέπει παλιά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά -Πόσο κοστίζει το κιτ;

Renault electric

Renault 4, Renault 5 και Renault Twingo. Τα τρία μοντέλα της μικρής κατηγορίας που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην εποχή που κυκλοφόρησαν, μπορούν μέσω ενός ηλεκτρικού kit να μηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων.

Αυτά τα cult πλέον αυτοκίνητα της ιστορίας της γαλλικής εταιρείας, μπορούν να γευτούν τη χαρά της ηλεκτροκίνησης. Η Renault συνεργάζεται με την R-Fit και παρουσιάζει στην έκθεση Retromobile, ένα σύστημα για το 4άρι, 5άρι και Twingo.

Όσο αφορά για το 4L, η μετατροπή διατηρεί το ίδιο μηχανικό κιβώτιο, αλλά αυτό θα συνεργάζεται με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα τύπου Brushless, που χρησιμοποιεί μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η ίδια η Renault, η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι περίπου 80 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗrenault 4 b

Η πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 10,7 kWh γίνεται σε οικιακή πρίζα 220V, ενώ διαρκεί 3,5 ώρες. Η ιπποδύναμη του ηλεκτρικού μοτέρ ανέρχεται στους 65 ίππους και η εγγύηση που παρέχεται είναι διετής. Το μοναδικό «αγκάθι» για μερικούς που το σκέφτονται αυτή την στιγμή, να είναι η αλμυρή τιμή του kit.

Τα 11.900 ευρώ που κοστίζει μαζί με την τοποθέτηση δεν είναι και λίγα. Από την άλλη, αν κάποιος διανύει καθημερινά χιλιόμετρα με το κλασικό του αυτοκίνητο, θα τα αποσβέσει πολύ σύντομα. Από τον Σεπτέμβριο, ένα παρόμοιο σύστημα θα διατίθεται και για το Renault 5, ενώ ακολουθεί το Twingo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ