Renault Megane E-TECH Electric: Νέα ηλεκτρική εποχή

Renault Megane E-TECH Electric 1

Το Renault Megane δημιουργεί τις τάσεις της νέας εξηλεκτρισμένης εποχής. Θα ακολουθήσεις;

H Renault και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μια σχέση πάθους. Με περισσότερα από 10 χρόνια εξειδίκευσης μέσω έρευνας, εξέλιξης και παραγωγής, η Renault έχει καταφέρει να ηγείται της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη. Μέσα σε αυτό το διάστημα, έχουν πουληθεί περισσότερα από 400.000 ηλεκτρικά Renault που έχουν καλύψει 10 δις χιλιόμετρα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Renault Megane E-TECH Electric 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο συναρπαστική και αποτυπώνεται στο νέο Megane E-TECH Electric. Η 5η γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου της Renault είναι πραγματικά ριζοσπαστική, και ξεφεύγει από τα μοτίβα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το μοντέλο, αλλά και την κατηγορία. Το νέο Renault Megane είναι αμιγώς ηλεκτρικό και φέρνει νέα δεδομένα σε όλους τομείς. Από την σχεδίαση και τη χωροταξική μελέτη, μέχρι την τεχνολογία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης και την συνδεσιμότητα, το νέο Renault Megane είναι το αυτοκίνητο μέλλοντος.

Renault Megane E-TECH Electric 3

Χτισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα τύπου skateboard CMF-EV της Renault, το νέο Megane ξαναγράφει το βιβλίο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της κατηγορίας. Με το μήκος των 4,21 μέτρων να το τοποθετεί στην καρδιά της μικρομεσαίας κατηγορίας, αλλά με μεταξόνιο 2,7 μέτρων που παραπέμπει σε μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας, το νέο Renault Megane προσφέρει κορυφαίους χώρους και νέες δυνατότητες στο σχεδιαστικό τμήμα. Με ξακρισμένους στις τέσσερις γωνίες τους τροχούς 20 ιντσών, τους ογκώδεις ώμους και την οπισθοκλινή οροφή, το νέο Megane E-TECH Electric είναι πλέον ένα macho Sport Activity Coupe. Και η δυναμική του εικόνα ενισχύεται ακόμα πιο πολύ από τα λεπτά και προηγμένα τεχνολογικά Full LED φώτα εμπρός και πίσω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες του νέου Renault Megane E-TECH

Renault Megane E-TECH Electric 4

Η καμπίνα με την σειρά της προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο διαβίωσης χάρη στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία με κύριο πρωταγωνιστή το OpenR. Πρόκειται για ένα κυρτό πάνελ που φιλοξενεί σε οριζόντια διάταξη τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και σε κάθετη διάταξη το νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 12 ιντσών. Το τελευταίο μάλιστα διαθέτει το Android Automotive OS που είναι το καλύτερο του είδους (ταχύτατο, με φωνητικές εντολές, over the air ενημερώσεις κ.α.). Οι χώροι που χαρίζει η νέα πλατφόρμα είναι κορυφαίοι και για τους πέντε ενήλικους, καθώς λόγω κατασκευής απουσιάζει το τούνελ μετάδοσης. Σε αντίστοιχο κορυφαίο επίπεδο βρίσκεται και το πορτμπαγκάζ, με 440 λίτρα για τις αποσκευές και 32 λίτρα κρυφού χώρου για τα καλώδια φόρτισης.

Renault Megane E-TECH Electric 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από την υψηλή συνδεσιμότητα και την κορυφαία σχεδιαστική αντίληψη και χωροταξία της καμπίνας, οι επιβάτες και ο οδηγός του νέου ηλεκτρικού Megane μπορούν να κινούνται με το πρωτόγνωρο αίσθημα ασφάλειας που προσφέρουν τα 26 διαφορετικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Παράλληλα, αυτή η προστατευτική ομπρέλα εξασφαλίζει χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, για ακόμα πιο ασφαλείς μετακινήσεις.

Renault Megane E-TECH Electric 7

Η Renault εφοδιάζει το νέο ηλεκτρικό και προσθιοκίνητο Megane με δύο συστήματα κίνησης. To EV 40 έχει ηλεκτρομοτέρ 131 ίππων (96 kW) και 250 Nm, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 40 kWh, ενώ το EV 60 έχει ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων (160 kW) και 300 Nm με μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh. Οι επιδόσεις είναι κορυφαίου επιπέδου με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,4 δλ. για την ισχυρή έκδοση, ενώ η τελική ταχύτητα και των δύο εκδόσεων περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Megane E-TECH Electric 8

Οι μπαταρίες και των δύο εκδόσεων είναι νέας σύνθεσης ιόντων λιθίου NMC και εξασφαλίζουν κορυφαία απόδοση και μικρό πάχος (μόλις 11 εκ.) που χαμηλώνει το κέντρο βάρους. Οι νέες αυτές μπαταρίες είναι υγρόψυκτες, και πέρα από το ειδικό προστατευτικό περίβλημα, καλύπτονται και από έναν ειδικό ηχομονωτικό αφρό που συμβάλει στην κορυφαία ποιότητα κύλισης του νέου Renault Megane E-TECH Electric.

Renault Megane E-TECH Electric 9
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυτονομία που εξασφαλίζει η βασική έκδοση είναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP 300 χλμ. και στην ισχυρότερη με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών 470 χλμ.. Από την άλλη, η διαδικασία φόρτισης είναι μια ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία για το νέο Renault Megane E-TECH Electric, μιας και υποστηρίζει φόρτιση σε συνεχές δίκτυο (DC) με ισχύ έως 130 kW, αυξάνοντας την αυτονομία κατά 300 χλμ. σε μόλις 30 λεπτά.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες του νέου Renault Megane E-TECH

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ