Προ των πυλών η ηλεκτρική BMW iX2

bmw x2 plug in hybrid

Μετά το ντεμπούτο του διδύμου X1-iX1, η BMW βρίσκεται στην τελική φάση εξέλιξης και δοκιμών της σπορτίφ παραλλαγής του, της νέας Χ2 και αντίστοιχα της ηλεκτρικής iX2.

Η iX2 θα είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW X2. Το δίδυμο των συμπαγών Coupe-SUV της βαυαρικής εταιρείας αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023, για να αποτελέσει στην ουσία μοντέλο του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τις καθιερωμένες πλέον μπλε λεπτομέρειες του αμαξώματος που διαχωρίζουν τις αμιγώς ηλεκτρικές BMW από τις θερμικές/υβριδικές, η iX2 δεν αναμένεται να έχει διαφοροποιημένο αμάξωμα σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις της Χ2.

Θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την iX1, με τα ίδια συστήματα ηλεκτροκίνησης, αλλά το πιο αεροδυναμικό αμαξωμά θα της χαρίζει ορισμένα παραπάνω χιλιόμετρα αυτονομίας. Αμάξωμα που, είναι αλήθεια, κάνει την iX2 να μοιάζει με μια «baby» Χ4 ή X6.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες των δοκιμών εξέλιξης της νέας Χ2 με θερμικούς και υβριδικούς κινητήρες, και τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας και οι αντίστοιχες της εξέλιξης της ηλεκτρικής της έκδοσης, iX2.

Η έλλειψη εξατμίσεων, η καλυμμένη γρίλια και το αυτοκόλλητο «Electric Vehicle» στο πλάι και στην πίσω πόρτα έκαναν εξαρχής σαφές ότι πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του βαυαρικού συμπαγούς Coupe-SUV, παρά το έντονο καμουφλάζ του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη διαρροή αυτή, μάλλον είναι θέμα χρόνου να προκύψουν και ορισμένες πρώτες πληροφορίες για τους ηλεκτρικούς κινητήρες της iX2. Αρχικά, σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, αναμένεται να διατίθεται μόνο ως τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 308 ίππων και ροπής 494 Nm - όπως και η iX1 xDrive30. Αργότερα ακούγεται ότι θα ακολουθήσει και δικίνητη έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που θα είναι περισσότερο προσιτή.

BMW X2 Electric
Κατασκοπευτική ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία της νέας ηλεκτρικής BMW X2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ