Έρχεται το νέο compact ηλεκτρικό SUV από την Toyota

Toyota bZ Compact SUV Concept

Η Toyota έδωσε μια σαφή πρώτη «γεύση» του νέου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενός συμπαγών διαστάσεων SUV της οικογένειας bZ (beyond Zero) για το οποίο τρέφει μεγάλες εμπορικές φιλοδοξίες.

Οι Ιάπωνες έχουν μπει, καθυστερημένα είναι η αλήθεια, στην τροχιά της ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους, μιας και τα EV αντιπροσώπευαν λιγότερο από 1% των 5.8 εκατομμυρίων πωλήσεών της παγκοσμίως το πρώτο επτάμηνο του 2023. Και κανένα όχημα δεν είναι πιο κατάλληλο για τον σκοπό αυτό στην Ευρώπη από ένα συμπαγές SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την παρουσίαση του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, του bZ4X, ακολούθησε ένα μεγάλο στολάρισμα στην παρουσίαση νέων EV από την Toyota. Αλλά οι Ιάπωνες είναι αισιόδοξοι ότι θα αλλάξουν την τάση αυτή, αρχής γενομένης από το νέο μέλος της οικογένειας bZ.

Αυτό θα βασίζεται στο πρωτότυπο bZ compact SUV που παρουσίασε η Toyota το Νοέμβριο του 2022, και από πλευράς μεγέθους θα τοποθετηθεί κάτω από το bZ4X. Θα εμπλουτίζεται από μια σειρά καινοτομίες και τεχνολογίες που εξέλιξε η ιαπωνική εταιρεία μετά το bZ4X, καθώς και με νέες μεθόδους για την επιτάχυνση και βελτιστοποίηση της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, η Toyota υποστηρίζει ότι το νέο της συμπαγές SUV δημιουργήθηκε εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό με τη χρήση μιας «ξεκάθαρης και καίριας σχεδιαστικής προσέγγισης». Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, η αεροδυναμική του μελέτη και οι τεχνολογικές καινοτομίες του δεν έχουν υπάρξει ποτέ άλλοτε σε κάποιο μοντέλο της Toyota.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω Video που δημοσίευσε πρόσφατα στο Twitter η Toyota άφησε να φανεί ξεκάθαρα το πίσω μέρος της έκδοσης παραγωγής του νέου της συμπαγούς ηλεκτρικού SUV. Σε αυτό το teaser φαίνεται ξεκάθαρα το ενιαίο LED φωτιστικό σώμα σε όλο το πλάτος της ουράς, που συνδέει τα δύο φωτιστικά σώματα.

Έπειτα, η κάμερα απεικονίζει τη φράση Z Compact SUV στην πινακίδα κυκλοφορίας και μετά ζουμάρει στο σήμα BEV δίπλα σε έναν μπλε κύκλο. Σύμφωνα με την Toyota, «το σήμα αυτό προέρχεται από το Prius και μεταφέρει το μήνυμα ότι δίνουμε έμφαση στην ευτυχία των ανθρώπων που ζουν στη Γη και θέλουμε να την περάσουμε στην επόμενη γενιά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τα άλλα, από το teaser και το πρωτότυπο μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το νέο αυτό SUV θα έχει φουτουριστική εμφάνιση και πολλά δυναμικά στοιχεία σχεδιασμού, δυναμικούς τροχούς, μικρούς προβόλους και οξείες γωνίες. Αντιθέτως, το εσωτερικό αναμένεται να είναι μινιμαλιστικό, με πληθώρα τεχνολογιών πολυμέσων και συνδεσιμότητας και με τον ψηφιακό βοηθό «Yui» που θα αλληλεπιδρά με τους επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά των συστημάτων ηλεκτροκίνησης της Toyota θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα. Σήμερα το bZ4X, με μπαταρία ιόντων-λιθίου 71,4 kWh, προσφέρι 420 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ