Αποκάλυψη: Η Toyota λέει «ναι» στα ηλεκτρικά και παρουσιάζει 16 νέα μοντέλα

Toyota electric

Σε μια ολομέτωπη επίθεση προς την ηλεκτροκίνηση, ο ιαπωνικός γίγαντας παρουσίασε συνολικά 16 νέα αμιγώς ηλεκτρικά Toyota και Lexus - από SUV/Crossovers και sedan, μέχρι αυτοκίνητα πόλης και sportscars.

Ο Akio Toyoda ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου που είχε προγραμματίσει για σήμερα (14/12) ο ιαπωνικός όμιλος, με κύριο θέμα την μελλοντική του σττρατηγική στον τομέα της εξέλιξης των μπαταριών της ηλεκτροκίνησης, και απρόσμενα παρουσίασε 16 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής και πρωτότυπα, όλων των mainstream κατηγοριών, που θα φέρουν το σήμα είτε της Toyota είτε της Lexus.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Toyoda ξεκίνησε μιλώντας για την οικογένεια ηλεκτρικών bZ («Beyond Zero») που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με την παρουσίαση του bZ4x παραγωγής. Στο σημερινό συνέδριο αποκάλυψε τα τέσσερα άλλα πρωτότυπα, που θα μετεξελιχθούν σταδιακά σε εκδόσεις παραγωγής. Αρχικά, το συμπαγές ηλεκτρικό Crossover που βρισκόταν δίπλα στο bZ4x, και μοιάζει με ένα πιθανό μελλοντικό ηλεκτρικό CH-R - με coupe σιλουέτα και διχρωμία αμαξώματος και οροφής.

Toyota Electric

Η σειρά bZ περιλάμβανε επίσης ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης (με το κόκκινο χρώμα), με Crossover σχεδιασμό και εσωτερικό που συνδυάζει τις ευρωπαϊκές με τις ιαπωνικές προδιαγραφές. Δίπλα σε αυτό υπήρχε το μεσαίου μεγέθους sedan, που ο επικεφαλής της εταιρείας χαρακτήρισε «τέλειο για βασικό αυτοκίνητο» μιας οικογένειας, και στην άκρη ένα μεγάλων διαστάσεων SUV, που δείχνει αρκετά μακρύ για να χωρά τρεις σειρές καθισμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ο Toyota αποκάλυψε το πρωτότυπο του μελλοντικού Lexus RZ, που είναι αντίστοιχο με το Toyota bZ4X αλλά πιο πολυτελές, και έπειτα ένα εντυπωσιακό sportscar το οποίο, σύμφωνα με τον Ιάπωνα, θα έχει ένα «μυστικό συστατικό» που προέκυψε από την εξέλιξη της Lexus LFA.

Το διθέσιο αυτό πρωτότυπο sport-coupe έχει ιδιαίτερα κεκλιμένη οροφή, θα σημειώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε λίγο πάνω από 2 δευτερόλεπτα, και η ξηρή μπαταρία του θα του προσφέρει αυτονομίας της τάξης των 700 χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο ιαπωνικός όμιλος παρουσίασε ένα τετρακίνητο (το γαλάζιο) που μοιάζει με τον ηλεκτρικό διάδοχο του FJ Cruiser (και το οποίο προσδιόρισε ως Compact Cruiser EV), ένα ηλεκτρικό pickup στο πρότυπο του Tundra, ένα ακόμη sportscar με δύο θέσεις και αφιρούμενη targa οροφή, καθώς και πληθώρα από SUV και Crossovers διαφόρων μεγεθών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, τα δύο πράσινα πρωτότυπα είναι δύο αστικά οχήματα: το μικρότερο είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της νέας γενιάς, ενώ το μεγαλύτερο είναι ένα ηλεκτρικό επαγγελματικό van με την ονομασία Mid Box. Όλα αυτά τα πρωτότυπα, τα προσεχή χρόνια θα μετεξελιχθούν στη νέα γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής της Toyota και της Lexus.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ