Το πανίσχυρο EV9 GT και όλα τα Kia που περιμένουμε τον προσεχή χρόνο

Kia EV9 GT-Line

Η Kia ετοιμάζει για τον Ιανουάριο του 2025 την πλέον ισχυρή έκδοση του νέου της μεγάλου SUV, EV9, η οποία θα αποδίδει “τεράστια δύναμη” σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία.

Το Kia EV9 GT θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς και θα έχει “τεράστια δύναμη” από τους δύο ηλεκτροκινητήρες του, όπως επιβεβαίωσε η κορεατική εταιρεία με το δελτίο Τύπου που παρουσίαζε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κορυφαία έκδοση του EV9, GT-Line, σήμερα αποδίδει 379 ίππους, όμως η GT αναμένεται να αποδίδει αρκετούς παραπάνω, δεδομένου ότι το θηρίο των 2,7 και πλέον τόνων θα σημειώνει το Sprint των 0-100 km/h σε λιγότερα από 4,0 δευτερόλεπτα, κατά την Kia.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ούτε την ακριβή ιποοδύναμη ούτε την αυτονομία που θα έχει το EV9 GT. Αν δεν αλλάξει η σύσταση της μπαταρίας, τότε αναμφίβολα η αυτονομία θα είναι χαμηλότερη από τα 450 χιλιόμετρα που αποδίδει το ήδη διαθέσιμο EV9 GT-Line, με κάθε πλήρη φόρτιση. Παράλληλα με την αύξηση της ισχύος, το EV9 GT θα αποκτήσει και πιο δυναμική ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης για να φρενάρει ο τεράστιος όγκος του.

Kia EV3
Kia EV3

Πέραν της “ναυαρχίδας” των SUV της, η Kia ετοιμάζει και το μικρότερο EV5 GT, το οποίο ήδη έλαβε έγκριση τύπου από το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Έπειτα, μέσα στο δεύτερο τετράμηνο της φετινής χρονιάς αναμένουμε το ανανεωμένο EV6, και λίγους μήνες αργότερα την κορυφαία του έκδοση EV6 GT.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το Φθινόπωρο αναμένονται τα καινούρια EV3 και K4, ενώ προς το τέλος του 2024 θα δούμε και το ανανεωμένο Sportage, μαζί με την πεντάθυρη έκδοση του sedan K3.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ