Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volkswagen ID.7

VW ID.Concept

Μέσα στην Άνοιξη του 2023 αναμένουμε το νέο -και μεγαλύτερο- μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID της Volkswagen. Σκιαγραφούμε όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για το νέο EV sedan του Wolfsburg.

Πριν από λίγες εβδομάδες, στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας των ΗΠΑ, η Volkswagen παρουσίασε με φωσφοριζέ καμουφλάζ 40 χρωματικών επιστρώσεων το τελευταίο πρωτότυπο της νέας ηλεκτρικής της μπερλίνας, επιβεβαιώνοντας ότι θα έχει την ονομασία ID.7. Και όχι ID. Aero, όπως ονομόμαζε το πρώτο της πρωτότυπο που έδωσε στη δημοσιότητα πίσω στον Ιούλιο του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, μετά τα ID.3-ID.4-ID.5 το νέο ID.7 θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της ηλεκτρικής οικογένειας της Volkswagen - στην οποία το 2027 αναμένεται να προστεθεί και το VW ID.Golf, συνυπάρχοντας με το παρεμφερές σε μέγεθος ID.3. Κατά συνέπεια, το ID.7 θα προσφέρει το πλέον ευρύχωρο εσωτερικό με ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία.

Θα βασίζεται στην κλασσική ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου VW, στην οποία χτίζονται όλα τα μοντέλα της οικογένειας ID, και κατά συνέπεια αναμένεται να έχει εκδόσεις με έναν ή και δύο ηλεκτροκινητήρες - που θα το καθιστούν δικίνητο ή τετρακίνητο αντίστοιχα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι μπαταρία θα φέρει, αλλά σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία η αυτονομία του θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα (κατά WLTP).

Σχεδιαστικά, το τελικό ID.7 παραγωγής αναμένεται να είναι πανομοιότυπο με το πρωτότυπο του Λας Βέγκας, αν αφαιρέσει κανείς το πολύχρωμο καμουφλάζ και τοποθετήσει ένα ενιαίο και συμβατικό χρώμα. Θα είναι μεγάλο σε μέγεθος, μεταλύτερο από το Arteon, και στο ταμπλό του θα περιλαμβάνει δύο τεράστιες οθόνες: μία 15 ιντσών για τον πίνακα οργάνων στο οπτικό πεδίο του οδηγού, και μία στο κέντρο για τα πολυμέσα και τη συνδεσιμότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των ψηφιακών οθονών, θα διαθέτει και καινοτομικό σύστημα κλιματισμού που θα ανιχνεύει τη θερμοκρασία της καμπίνας και αντίστοιχα θα ενεργοποιεί τη θέρμανση ή την ψύξη όταν ανιχνεύει τον ιδιοκτήτη του -με το κλειδί- να προσεγγίζει το αυτοκίνητο. Και οι αεραγωγοί θα προσαρμόζονται αυτόματα για να κατανείμουν τη θέρμανση/ψύξη σε όλη την καμπίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν κινήσει, το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας θα παρουσιάζει τις ενδείξεις του στο παρ-μπριζ για τον οδηγό, ενώ πολλές από τις λειτουργίες των συστημάτων του θα γίνονται με φωνητικές εντολές, και με το πρόθεμα «Hello Volkswagen».

Η Volkswagen αναμένεται να λανσάρει το νέο ID.7 μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023. Το γερμανικό ηλεκτρικό sedan θα σταδιοδρομήσει στην παγκόσμια αγορά, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Κίνα, και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το εύρος στο οποίο θα κινηθεί η τιμή του. Πάντως, η βασική του έκδοση δεν αναμένεται να κυμανθεί κάτω από τις 40.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ