Αποκάλυψη για το νέο Volkswagen ID.7 με αυτονομία έως 700 χλμ.

Νέο Volkswagen ID.7 CES 2023

Την τεχνολογική έκθεση CES του Λας Βεγκας των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε η Volkswagen για να αποκαλύψει μερικώς το ηλεκτρικό σεντάν ID.7.

Το ID.7 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της γερμανικής εταιρείας και το επόμενο μοντέλο που έρχεται για να διευρύνει τη γνωστή πλέον οικογένεια ηλεκτρικών της Volkswagen.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες το Volkswagen ID.7 αποκαλύφθηκε μερικώς στο παγκόσμιο κοινό με το πολύχρωμο καμουφλάζ να καλύπτει όλο το αμάξωμα. Αφήνει ωστόσο να διαγραφεί με σαφήνεια η αεροδυναμική σιλουέτα του και φυσικά η σχεδίαση του πίσω μέρους με τα coupe στοιχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της σχεδίασης το ID.7 φαίνεται να ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας ID, ενώ δεν φαίνεται να διαφέρει σημαντικά έναντι του concept ID.Aero που παρουσιάστηκε το 2022 στην Κίνα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν βασίζεται στην πλατφόρμα MED του γερμανικού ομίλου και φέρνει μαζί του μια σειρά από καινοτομίες για τα ηλεκτρικά της VW που αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του.

Μια από αυτές τις καινοτομίες είναι η «έξυπνη» λειτουργία του κλιματιστικού, το οποίο αναγνωρίζει το κλειδί όταν ο οδηγός πλησιάζει στο αυτοκίνητο και ανάλογα με τις συνθήκες ξεκινά να ψύχει ή να θερμαίνει την καμπίνα πριν ανοίξει η πόρτα.

Παράλληλα οι νέας σχεδίασης αεραγωγοί κατανέμουν ομοιόμορφα τον αέρα εντός της καμπίνας στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ενώ αν το αυτοκίνητο εντοπίσει επιβαίνοντες στο εσωτερικό μπορεί να στρέψει απευθείας τους αεραγωγούς στα σώματά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη λιτή σχεδίαση της καμπίνας ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων με την διαγώνιο της να φτάνει στις 15 ίντσες. Ντεμπούτο με το ID. 7 θα κάνει και μια νέα head-up display μονάδα επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και φωτιζόμενοι διακόπτες αφής.

Προς το παρόν οι Γερμανοί κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου τους ηλεκτρικού μοντέλου. Αναφέρουν ωστόσο ότι χάρη και στην προηγμένη αεροδυναμική του ID. 7 η αυτονομία του με μία φόρτιση θα μπορεί να φτάσει έως και τα 700 χιλιόμετρα, ενώ το μεταξόνιο το 2.970 χλστ. υποδεικνύει μία πολύ ευρύχωρη καμπίνα για όλους τους επιβαίνοντες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ