Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 6 (+video)

Νέο Hyundai Ioniq 6 ηλεκτρικό sedan 2022

Η Hyundai προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του αμιγώς Ioniq 6, το οποίο παρουσιάζεται δύο χρόνια μετά από το εντυπωσιακό «προφητικό» concept Prophecy.

Με την παρουσίαση του concept Prophecy στις αρχές του 2020, η Hyundai κατάφερε να εντυπωσιάσει το παγκόσμιο κοινό των τεσσάρων τροχών με ένα άκρως αεροδυναμικό σχήμα που χαρακτηριζόταν για τις "καθαρές" γραμμές του και έμοιαζε σαν να είχε σμιλευτεί από τον άνεμο σε κάθε του σημείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω-κάτω το ίδιο ισχύει και για το Ioniq 6 παραγωγής που αποκάλυψαν οι Κορεάτες, το οποίο διατηρεί σε γενικές γραμμές την εντυπωσιακή σιλουέτα του concept. Ωστόσο, το μοντέλο παραγωγής έχει απολέσει ένα μεγάλο μέρος της κομψότητας που ήταν έκδηλη στο πρωτότυπο. Αρνητικοί πρωταγωνιστές σε αυτό το σημείο οι προφυλακτήρες που μοιάζουν να έχουν πιο περίπλοκη σχεδίαση από όσο χρειαζόταν με αποτέλεσμα να χάνεται ένα μέρος της "καθαρότητας" του σχεδίου σε δύο πολύ σημαντικά σημεία.

Ένα ακόμη στοιχείο που εντυπωσιάζει στο δεύτερο μέλος της οικογένειας Ioniq είναι ο ιδιαίτερα χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας, ο οποίος, χάρη στην αεροδυναμική σιλουέτα του Ioniq 6, φτάνει μόλις στο 0,21 λόγω και των μικρών σε μέγεθος ψηφιακών καθρεπτών, αλλά και των ενεργών flaps στο εμπρός μέρος. Τέλος, σχεδιαστικά το Ioniq 6 ξεχωρίζει και για τα περισσότερα από 700 παραμετρικά pixels που στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα και σε άλλα σημεία του αμαξώματος, αλλά και στο εσωτερικό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καμπίνα φαίνεται να εκμεταλλεύεται τις μεγάλες διαστάσεις του Ioniq 6 για την προσφορά χώρων αντάξιων του μεγέθους του ηλεκτρικού sedan, ενώ το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα χαρακτηρίζονται από λιτή, μοντέρνα αισθητική και ευθείες γραμμές που έρχονται σε αντίθεση με τις καμπύλες του αμαξώματος.

Στο ταμπλό κυριαρχούν οι δύο μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας, μία για τα μάτια του οδηγού και μία αφής για το σύστημα πολυμέσων με τη διαγώνιο να φτάνει και στις δύο περιπτώσεις στις 12 ίντσες. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός έχει έντονη παρουσία στην καμπίνα και ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 64 διαφορετικά χρώματα για να επιλέξει αλλά και έξι διπλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Η καμπίνα του Ioniq ξεχωρίζει επίσης από την εκτεταμένη χρήση βιώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, ακόμη και για τη βαφή κάποιων επιφανειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού Ioniq 6, η Huyndai δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τις λεπτομέρειες των τεχνικών του προδιαγραφών. Να σημειωθεί να αυτό το σημείο ότι το νέο ηλεκτρικό σεντάν των Κορεατών αξιοποιεί την πλατφόρμα E-GMP του ομίλου της Hyundai, πάνω στην οποία βασίζεται τόσο το Ioniq 5 όσο και το Kia EV6. Σύμφωνα και με αναφορές που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, το νέο ηλεκτρικό Ioniq αναμένεται να έχει τουλάχιστον μία έκδοση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στο πίσω άξονα και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας άνω των 75 kWh. Επίσημα στοιχεία θα έχουμε λογικά στα χέρια μας τις επόμενες εβδομάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ