Νέα μπαταρία χαρίζει στη BMW iX 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας

BMW iX

Η BMW πρόκειται να ξεκινήσει με μια πρωτότυπη iX αργότερα φέτος τις δοκιμές της πειραματικής μπαταρίας που της προμήθευσε η αμερικανική εταιρεία Our Next Energy (ONE).

Οι μηχανικοί της βαυαρικής εταιρείας στο Μόναχο εργάζονται ήδη για την τοποθέτηση των μπαταριών στην iX, την ηλεκτρική «ναυαρχίδα» της BMW, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αυτοκινήτου δοκιμών που θα βγει στους δρόμους το Φθινόπωρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία ονομάζεται Gemini και είναι κατασκευασμένη από δύο διαφορετικών τύπων κυψέλες. Ο ένας εξ αυτών έχει υιοθετήσει προηγμένης τεχνολογίας χημεία υψηλής ενεργειακής περιεκτικότητας. Στόχος της ONE και της BMW είναι να πετύχουν την αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων, που πρόσφατα πέτυχε στην πράξη η Mercedes Vision EQXX.

Πέραν της αποθήκευσης περισσότερης ενέργειας, η μπαταρία Gemini έχει το πλεονέκτημα ότι απαιτεί για την κατασκευή της λιγότερο εξωτερικά υλικά: λιγότερο λίθιο, καθώς και κοβάλτιο, νικέλιο και γραφίτη.

bmw ix batteries
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, η ΟΝΕ διεξάγει δοκιμές στις ΗΠΑ μεταξύ διαφορετικών τύπων ηλεκτροδίων, για να περιορίσει το κόστος της διαδικασίας παραγωγής και να αυξήσει το χρόνο ζωής της μπαταρίας Gemini. Τελικός στόχος των Αμερικανών είναι να παρέχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις χωρητικότητας και ενέργειας της μπαταρίας αυτής.

Θυμίζουμε ότι η συνεργασία της ΟΝΕ με τη BMW ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, με την επένδυση ύψους 65 εκατομμυρίων των Βαυαρών στην αμερικανική εταιρεία. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της επιτυχίας της ΟΝΕ να κατασκευάσει μια νέου τύπου μπαταρία που χάριζε στο Tesla Model S 1.200 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ