Ήρθε στην Ελλάδα η κορυφαία BMW iX M60 των 619 ίππων

BMW iX

Η κορυφαία έκδοση της BMW iX διατίθεται πλέον και στη χώρα μας, εντυπωσιάζοντας με την απόδοση των 619 ίππων και των 1.100 Nm ροπής που εξασφαλίζει η συνδυαστική λειτουργία δύο ηλεκτροκινητήρων.

Την εμπορική πορεία της στην ελληνική αγορά ξεκινά η iX M60, η οποία με τα διακριτικά του M Division της BMW και τους 619 ίππους αποτελεί δίχως αμφιβολία την κορυφαία ηλεκτροκίνητη πρόταση στην γκάμα του Βαυαρού κατασκευαστή.

Το επιβλητικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV απολαμβάνει τις υπηρεσίες δύο ηλεκτροκινητήρων, η συνδυαστική απόδοση των οποίων φτάνει τους 619 ίππους και τα 1.100 Nm ροπής.

BMW iX M60
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά, λοιπόν, το βάρος που πλησιάζει τους 2,5 τόνους, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Εξίσου εντυπωσιακή, ωστόσο, είναι και η αυτονομία του ηλεκτρικού SUV της BMW, μιας και οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου ωφέλιμης χωρητικότητας 105,2 kWh, προσφέρουν τη δυνατότητα να διανύσει κανείς μια απόσταση 566 χιλιομέτρων με μια μόνον φόρτιση.

BMW iX M60

Στον βασικό εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης ανήκει -μεταξύ άλλων- η αερανάρτηση, την ίδια στιγμή που η παρουσία των δύο ηλεκτροκινητήρων -ένας σε κάθε άξονα- σε συνδυασμό με τα προηγμένα ηλεκτρονικά, καθιστούν πιο εύκολη τον έλεγχο του αυτοκινήτου ακόμα και στις πλέον απαιτητικές συνθήκες.

BMW iX M60
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη χώρα μας η κορυφαία έκδοση της BMW iX με τους 619 ίππους και τα 1.100 Nm ροπής προσφέρεται έναντι του ποσού των 132.250 ευρώ, με τη βασική διαμόρφωση των 326 ίππων να έχει αφετηρία τα 88.950 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ