Μεγαλύτερη μπαταρία και αυξημένη αυτονομία για το ηλεκτρικό Lexus UX 300e

Lexus UX 300e

H Lexus παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της στην ιστορία της, η οποία αποκτά μια μεγαλύτερη μπαταρία και περισσότερη αυτονομία από πριν.

Το πιο σημαντικό σημείο της αναβάθμισης του UX 300e είναι η νέα του μπαταρία, η οποία έχει χωρητικότητα 72,8 kWh και, έναντι της προηγούμενης μπαταρίας των 54,4 kWh, προσφέρει 40% περισσότερη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση.

Με τον τρόπο αυτό, το νέο μοντέλο θα μπορεί να διανύσει έως και 450 χλμ. με μία φόρτιση (στην έκδοση με τις 17άρες ζάντες) με βάση τον κύκλο μέτρησης WLTP, δίνοντας περισσότερη ευελιξία στον ιδιοκτήτη του (440 χλμ. αυτονομίας στα μοντέλα με 18άρες ζάντες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, ο ηλεκτροκινητήρας παραμένει στους 204 ίππους ισχύος και η μέγιστη ροπή στα 300 Nm.

Lexus UX 300e

Αλλαγές ωστόσο έχουμε στο στήσιμο του αυτοκινήτου, με το ανανεωμένο μοντέλο να αποκτά στάνταρ νέα αμορτισέρ, ένα επαναρυθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, καθώς και επιπλέον ενισχύσεις που βελτιώνουν την ακαμψία του. Η Lexus ανακοινώνει ότι υπάρχουν επιπλέον βελτιώσεις και στην εσωτερική ηχομόνωση.

Στο εσωτερικό, το UX 300e αποκτά ένα καινούργιο σύστημα πολυμέσων, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του μια νέα 12,3 ιντσών οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό με καλύτερη ανάλυση και νέα γραφικά (από 10 ίντσες πριν). Διαθέσιμη είναι στάνταρ μια επίσης αναβαθμισμένη 8άρα οθόνη αφής που αντικαθιστά την προηγούμενη των 7 ιντσών. Η τοποθέτηση της οθόνης έχει επίσης βελτιωθεί, φέρνοντάς την πιο κοντά κατά 143 χλστ. στον οδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lexus UX 300e

Πολλές αναβαθμίσεις υπάρχουν και στον ψηφιακό βοηθό της Lexus που ακούει πλέον στην εντολή «Hey Lexus», ενώ η Lexus έχει προσθέσει επιπλέον θύρες USB (A και C) και παράλληλα έχει αφαιρέσει το touchpad στο τούνελ της κεντρικής κονσόλας και στη θέση του έχει τοποθετήσει μια έξτρα θήκη για μικροαντικείμενα ή τους διακόπτες για τα θερμαινόμενα καθίσματα (ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού).

Lexus UX 300e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλαγές στο Lexus UX 300e ολοκληρώνονται με την προσθήκη στην παλέτα των χρωμάτων ενός νέου ασημί χρώματος, αλλά και με την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας Lexus Safety System+.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου, οι πρώτες παραδόσεις του νέου Lexus UX 300e αναμένονται τον Μάιο του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ