Οι κορυφαίοι κινητήρες του νέου Lexus RX

Lexus RX 1

Η πέμπτη γενιά του πολυτελούς ιαπωνικού SUV προσφέρεται με πληρέστατη γκάμα συστημάτων κίνησης, περιλαμβάνοντας εκδόσεις βενζίνης, hybrid και plug-in hybrid.

Το νέο Lexus RX παρουσιάστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο πριν από τρεις μήνες και πλέον ετοιμάζεται για το εμπορικό του λανσάρισμα. Πέρα από την πολυτέλεια και τον κορυφαίο εξοπλισμό, η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου έκδοση με plug-in hybrid σύστημα κίνησης.

Lexus RX 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, το νέο RX προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη κάλυψη στην κατηγορία όσον αφορά την επιλογή κινητήριων συνόλων σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η Lexus έχει αποκτήσει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην ηλεκτροκίνηση προκειμένου να αγκαλιάσει την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας και να προσφέρει μία γκάμα επιλογών που περιλαμβάνει και το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό RX, ένα προσιτό και αποδοτικό πλήρως υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο και, για πρώτη φορά, ένα εντελώς νέο υβριδικό σύστημα κίνησης υψηλής απόδοσης, που απευθύνεται στους πελάτες οι οποίοι αναζητούν ένα υψηλότερο επίπεδο δυναμικής απόδοσης.

Πιο αναλυτικά, η βάση στην γκάμα εκδόσεων κινητήρα του νέου SUV της Lexus καταλαμβάνεται από το συμβατικό RX 350 που εφοδιάζεται από τον αναβαθμισμένο κινητήρα βενζίνης των 2,4 λίτρων. Η απόδοσή του φτάνει τους 250 ίππους και τα 450 Nm ροπή, νούμερα που του επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,6 δλ. Η έκδοση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων το οποίο φέρει κοντύτερες σχέσεις έναντι του προηγούμενου, ενώ η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς σε ποσοστό από 75:25 εμπρός-πίσω έως και 50:50, ανάλογα με τις συνθήκες.

Lexus RX 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η βασική υβριδική έκδοση RX 350h με το 4η γενιάς σύστημα κίνησης της ιαπωνικής εταιρείας και συνδυαστική απόδοση από τον ηλεκτρικό και τον συμβατικό κινητήρα των 2,5 λίτρων που φτάνει στους 250 ίππους. Με το υβριδικό σύστημα το RX 350h επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ., ενώ σε αυτή την περίπτωση η μικτή κατανάλωση περιορίζεται στα 6,3-6,6 λτ./100 χλμ.

Επόμενο στη γκάμα είναι το RX 450h+, το πρώτο plug-in υβριδικό στην ιστορία της σειράς. Για το εν λόγω μοντέλο οι Ιάπωνες έχουν μεγάλες βλέψεις αναφορικά με τις πωλήσεις του στις χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης. Το 4κίνητο RX 450h+ φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 18,1 kWh, ενώ το σύστημα του αποδίδει συνδυαστικά 309 ίππους. Σύμφωνα με τη Lexus η ηλεκτρική του αυτονομία ακουμπά τα 65 χλμ. με ταχύτητες έως και τα 130 χλμ./ώρα με την κατανάλωση να φτάνει στα 1,1 λίτρα ανά 100 χλμ. Έπειτα από την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργεια το RX 450h+ λειτουργεί ως full υβριδικό εκμεταλλευόμενο πλήρως τις δυνατότητες του συστήματος. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 6,5 δλ.

Lexus RX 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κορυφή της γκάμας από πλευράς απόδοσης βρίσκεται το RX 500h των 371 ίππων που φέρει και την πιο εξελιγμένη τετρακίνηση DIRECT4. Σε αυτή την περίπτωση ο turbo κινητήρας των 2,4 λίτρων συνδυάζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ και προσφέρει επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ. Έναντι των άλλων εκδόσεων, εκτός από μεγαλύτερη ισχύ, το κορυφαίο υβριδικό RX φέρει επίσης ισχυρότερο σύστημα πέδησης αλλά και ενεργητική τετραδιεύθυνση Dynamic Rear Steering (DRS). Η κατανάλωση φτάνει στα 8,0-8,3 λτ./100 χλμ.

Τέλος, όλα τα Lexus καλύπτονται με εγγύηση για 6 χρόνια ή 180.000 χλμ. για τα μηχανικά μέρη, ενώ έχουν και αντίστοιχης διάρκειας οδική βοήθεια. Για τη μπαταρία και τα τμήματα του υβριδικού συστήματος κίνησης όλων των μοντέλων, η εγγύηση φτάνει τα 11 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ