Έρχεται το νέο μικρομεσαίο crossover της Lexus

Lexus LF-Z

Το 2025 θα είναι η χρονιά που θα επιστρέψει το CT στη γκάμα της Lexus και αυτή τη φορά θα έρθει με ένα νέο crossover αμάξωμα.

Το CT ήταν το μικρομεσαίο μοντέλο της Lexus το οποίο σταμάτησε την παραγωγή του την περσινή χρονιά από τις περισσότερες αγορές του πλανήτη και σύντομα θα σταματήσει και την παραγωγή του στην Ιαπωνία όπου συνεχίζει να διατίθεται.

Ωστόσο και μετά το τέλος της παραγωγής του, η ιαπωνική φίρμα δεν θα πει «αντίο» για πάντα στο μοντέλο της, αλλά αντίθετα σχεδιάζει να το αντικαταστήσει με ένα νέο μικρομεσαίο crossover που θα έχει και μια 100% ηλεκτρική εκδοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μοντέλο θα έρθει με ένα υπερυψωμένο αμάξωμα που θα φέρει σχεδιαστικά στοιχεία από το περσινό πρωτότυπο LF-Z Electrified της Lexus, χωρίς όμως να «SUV-οποιηθεί» για να μην έρθει σε άμεση αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας. Θα είναι επίσης μεγαλύτερο από το CT, ώστε να προσφέρει περισσότερη εσωτερική ευρυχωρία.

Lexus LF-Z

Το crossover Lexus θα έχει επίσης και πολλά άλλα νέα, όπως μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, καινοτόμες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, αλλά και μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων μηχανικών συνόλων.

Ανάμεσά τους θα υπάρχουν μοτέρ βενζίνης (όχι για την Ευρώπη), πλήρως υβριδικά, αλλά και 100% ηλεκτρικές εκδοχές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτές τις επιλογές, με τη Lexus να στοχεύει πάντως τουλάχιστον στην ηλεκτρική του εκδοχή να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία.

Lexus LF-Z
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στην ονομασία του νέου μοντέλου, δεν είναι γνωστό εάν το αυτοκίνητο θα διατηρήσει το όνομα «CT» ή η Lexus θα στραφεί σε κάτι άλλο, πιθανότατα με το «X» στην ονομασία του για να τονίσει τον ελεύθερου χρόνου χαρακτήρα του.

Όλα αυτά θα γίνουν περισσότερο γνωστά τα επόμενα χρόνια μέχρι την επίσημη αποκάλυψη του αυτοκίνητου στα τέλη του 2024 και το ξεκίνημα των πωλήσεών του μέσα στο 2025.

Lexus LF-Z

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ