Ηλεκτροκίνητο φορτηγό καταρρίπτει ρεκόρ Γκίνες

Futuricom

Το όνομά του στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έγραψε το ηλεκτροκίνητο φορτηγό το οποίο εξελίχθηκε από την Continental και την DPD Ελβετίας, διανύοντας περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα με μία και μόνο φόρτιση.

Την υψηλότερη αυτονομία που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό σημείωσε το όχημα το οποίο εξελίχθηκε από την Continental και την DPD Ελβετίας.

Το "Futuricum" , το οποίο βασίζεται σε φορτηγό της Volvo, συμπλήρωσε 392 γύρους στην πίστα που διατηρεί η Continental στο Ανόβερο της Γερμανίας, διανύοντας την απόσταση ρεκόρ των 1.099 χιλιομέτρων.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτήθηκαν 23 ώρες, τις οποίες μοιράστηκαν δύο οδηγοί. Η μέση ωριαία ταχύτητα με την οποία κινήθηκε το ηλεκτροκίνητο φορτηγό ήταν τα 50 χλμ./ώρα, ενώ καθοριστική για την επίτευξη του ρεκόρ ήταν και η συμβολή των ελαστικών περιορισμένης αντίσταση κύλισης της Continental.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στις προδιαγραφές του ηλετροκίνητου φορτηγού, το ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο φροντίζει για την κίνησή του φτάνει τους 680 ίππων και η χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων-λιθίου τις 680 kWh, που είναι και η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη για ένα όχημα.

Το εγχείρημα της Continental και της DPD Ελβετίας αποκτά μια ξεχωριστή σημασία, καθώς τα βαραίου τύπου φορτηγά και τα λεωφορεία ευθύνονται για το 19% των εκλυομένων ρύπων του ευρύτερου τομέα των μεταφορών.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι αρκετοί κατασκευαστές έχουν προχωρήσει στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων φορτηγών, θέλοντας να ηγηθούν σε μια κατηγορία η οποία διαθέτει τη δική της, ξεχωριστή δυναμική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ