Η Toyota ετοιμάζει ένα νέο SUV -Η πρώτη εικόνα

Toyota SUV teaser

Με ένα αινιγματικό teaser, στο οποίο γίνεται λόγος για «κάτι νέο στον ορίζοντα», η Toyota προανήγγειλε την επερχόμενη άφιξη ενός μεγάλου, τριών σειρών SUV, που πιθανότατα θα αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του Highlander.

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η Toyota ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για την εξέλιξη ενός νέου, ηλεκτρικού SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, που θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

To αμερικανικό Toyota Highlander
To αμερικανικό Toyota Highlander
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, η παραγωγή του μοντέλου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2025 στο εργοστάσιο του Princeton στην Ιντιάνα, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα αναθεωρήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου η εταιρεία να δώσει προτεραιότητα στην αύξηση της παραγωγής του θερμικού Grand Highlander.

Πλέον, το νέο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών, που αναμένεται να φέρει το όνομα Highlander, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στο Georgetown του Κεντάκι, με την έναρξη της παραγωγής να τοποθετείται αργότερα μέσα στη χρονιά. Το teaser (κεντρική φωτό) που δημοσίευσε πρόσφατα η Toyota φαίνεται να μας δίνει την πρώτη εικόνα του μοντέλου, χωρίς να το κατονομάζει, ωστόσο όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Highlander.

Το ψηφιακό σχέδιο του επερχόμενου ηλεκτρικού Toyota Land Cruiser
Το ψηφιακό σχέδιο του επερχόμενου ηλεκτρικού Toyota Land Cruiser

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου δείχνει μεγάλη και «τετραγωνισμένη», θυμίζοντας έντονα το Grand Highlander, με ορισμένες διαφοροποιήσεις που παραπέμπουν σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φωτεινή LED μπάρα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του εμπρός μέρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γκάμα των ηλεκτρικών SUV της Toyota περιλαμβάνει ήδη το bΖ4Χ και το μικρότερο C-HR, αφήνοντας χώρο για ένα μεγαλύτερο, οικογενειακό SUV τριών σειρών. Παρά τις καθυστερήσεις και τη μεταφορά της παραγωγής στο Κεντάκι, η επίσημη αποκάλυψη του νέου μοντέλου αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, με την εμπορική του διάθεση να τοποθετείται λογικά ως μοντέλο του 2027. Ακόμα είναι άγνωστο αν θα το δούμε και στην Ευρώπη.

Όταν τελικά παρουσιαστεί επίσημα, το νέο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών της Toyota θα βρεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως τα Kia EV9, Hyundai Ioniq 9, Rivian R1S και Volvo EX90 στην κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών οικογενειακών SUV.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ