Η Suzuki ετοιμάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 15.000 ευρώ

Suzuki Futuro-e

Η ιαπωνική εταιρεία θα λανσάρει άμεσα ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα ξεχωρίζει για την εμφάνιση και την χαμηλή του τιμή.

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 150 δις γιεν, περίπου 1,1 δις ευρώ, στα εργοστάσιά της σε Ινδία και Ουγγαρία προκειμένου να κατασκευάσει τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της. Παράλληλα, θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για να είναι αυτάρκης σε αυτό τον τομέα.

Suzuki Concept Future S 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των μοντέλων που θα αναδυθούν από αυτές τις μεγάλες επενδύσεις θα είναι και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης για την αγορά της Ευρώπης. Παρά το δύσκολο πλαίσιο που υπάρχει για την αγορά μικρών και προσιτών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η Suzuki παραμένει σταθερή σε αυτήν την κατηγορία και σκοπεύει να είναι εκεί και την εποχή των αμιγώς ηλεκτρικών.

Το νέο ηλεκτρικό compact αστικό crossover της Suzuki αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2023, εμπλουτίζοντας άμεσα την γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Suzuki Concept Future S 2

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές στον ευρωπαϊκό Τύπο, το νέο ηλεκτρικό mini-crossover της Suzuki θα ξεχωρίζει για την σχεδίασή του, την ευκολία χρήσης, την ικανή αυτονομία του για τις καθημερινές μετακινήσεις και φυσικά την τιμή του. Η τελευταία μάλιστα αναμένεται, μαζί με τις κρατικές διευκολύνσεις, να βρίσκεται στο επίπεδο του άλλου προσιτού ηλεκτρικού της ευρωπαϊκής αγοράς, του Dacia Spring.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ