Η Mercedes CLA περνάει σε μια νέα, ηλεκτρική εποχή

Mercedes CLA Concept

Η Mercedes προχωρά γοργά την εξέλιξη της νέας CLA, του πρώτου μιας σειράς ηλεκτρικών entry-level μοντέλων που θα παρουσιάσει τα προσεχή χρόνια.

Μετά την αποκάλυψη του πρωτοτύπου CLA Concept το Σεπτέμβριο του 2023, τώρα αρχίζουν να προκύπτουν και οι πρώτες εικόνες από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου με το οποίο οι Γερμανοί φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν το Tesla Model 3.

Η νέα CLA θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή της σχεδιαστικής εξέλιξης των αυτοκινήτων με το άστρο της Στουτγάρδης. Συγκεκριμένα, “αναπροσδιορίζει εμβληματικά στοιχεία από την πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά της εταιρείας ώστε να φιλοτεχνήσει ένα ολοκαίνουριο πρόσωπο για τη Mercedes-Benz”, όπως είπε ο διευθυντής σχεδιασμού του ομίλου Mercedes-Benz, Gorden Wagener.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πληροφορίες από τη Στουτγάρδη αναφέρουν ότι η νέα CLA θα βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα ΜΜΑ της Mercedes, η οποία προέρχεται από το εκθαμβωτικό πρωτότυπο Vision EQXX που ξεπερνά τα 1.200 km αυτονομίας με κάθε φόρτιση.

Στη μικρότερου μεγέθους CLA η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 750 χιλιομέτρων, μιας και η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται στις 12 kWh/ 100 km. Φυσικά η πλατφόρμα ΜΜΑ είναι τεχνολογίας 800V, που σημαίνει πως στους ισχυρότερους ταχυφορτιστές μπορεί να αποκτά ενέργεια για 400 km μέσα σε 15 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το εσωτερικό του γερμανικού coupe-sedan, γνωρίζουμε ότι θα διαθέτει το νέο λειτουργικό σύστημα MB.OS της Mercedes που θα χειρίζεται την πληθώρα των ηλεκτρονικών τεχνολογιών της CLA. Το λογισμικό θα είναι εφοδιασμένο με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) ταχείας εκμάθησης των συνηθειών του οδηγού, και επίσης θα έχει τη δυνατότητα αναβάθμισης σε Αυτόνομη Οδήγηση Επιπέδου 3.

Μετά, λοιπόν, από την παρουσίαση του πρωτοτύπου το περασμένο Φθινόπωρο στο Μόναχο, ο χειμώνας έφερε τις πρώτες δοκιμές της ηλεκτρικής CLA στον ευρωπαϊκό Βορρά, στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Video του διαδικτυακού καναλιού CarSpyMedia.

Στο Video τα πρωτότυπα δοκιμών της CLA είναι έντονα καμουφλαρισμένα, αλλά αποκαλύπτεται με σαφήνεια η σιλουέτα και τα διάφορα επιμέρους σχήματά της - όπως το πάνελ στο σημείο του ρύγχους που θα βρισκόταν η γρίλια και εν μέρει οι “φωτεινές υπογραφές” των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ