Η Lexus ετοιμάζει νέο μικρό SUV

Lexus LF-Z Concept 1

Η ιαπωνική premium εταιρεία θα λανσάρει σχετικά άμεσα ένα νέο compact ηλεκτρικό SUV με την ονομασία BX.

Η Lexus μεγαλώνει διαρκώς την γκάμα μοντέλων της και αυτή την περίοδο ετοιμάζει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV που αναμένεται να παρουσιαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι για να κοντράρει μοντέλα όπως το νέο ηλεκτρικό #1 της smart.

Lexus LF-Z Concept 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αναφορές στον ιαπωνικό Τύπο, το νέο compact SUV της Lexus θα τοποθετηθεί εμπορικά κάτω από το UX. Παρά το γεγονός ότι η αρχική σκέψη της εταιρείας ήταν να παρουσιάσει ένα υβριδικό αδελφό μοντέλο του Toyota Yaris Cross, τελικά το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα e-TNGA.

Τα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα μπορούσε να ονομαστεί BX. Και αυτό γιατί ο Όμιλος Toyota έχει κατοχυρώσει την ονομασία LBX στην Ευρώπη και θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για αυτό το μοντέλο.

Lexus LF-Z Concept 3

Το νέο Lexus BX θα έχει μήκος γύρω από τα 4,3 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 20 πόντους μικρότερο από το υπάρχον UX. Το νέο μοντέλο στοχεύει τα μικρά ηλεκτρικά crossover, κατηγορία που βασιλεύει το Peugeot e-2008 και εμπλουτίζεται διαρκώς από νέα μοντέλα όπως το πολυαναμενόμενο smart #1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, οι αναφορές στον ιαπωνικό Τύπο δεν αναφέρουν λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά αναμένεται να εφοδιάζεται με πακέτο μπαταριών χωρητικότητας μεταξύ 50 και 60 kWh, για αυτονομία της τάξης των 400 με 450 χλμ. με μία φόρτιση.

Lexus LF-Z Concept 5

Στον αισθητικό τομέα, το νέο Lexus BX ή LBX θα ακολουθήσει την σύγχρονη γραμμή του νέου ηλεκτρικού SUV RZ, με πιο ήπια χαρακτηριστικά στο πίσω μέρος για να προσφέρει αυξημένη πρακτικότητα και ορατότητα.

Γενικά, θα κυριαρχούν οι έντονες ακμές και οι ανάγλυφες επιφάνειες, στοιχεία που συνηθίζει να χρησιμοποιεί η Lexus στα σύγχρονα μοντέλα της. Στο εσωτερικό όμως θα δούμε μία πιο μινιμαλιστική προσέγγιση που θα κυριαρχούν μεγάλες οθόνες.

Περισσότερα για το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της Lexus θα μάθουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι μήνες που έχουν μείνει μέχρι την παρουσίασή του δεν είναι πολλοί. Μείνετε συντονισμένοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lexus LF-Z Concept 4

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ