Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Lexus RZ 450e (τιμή)

Lexus RZ 450e 1

Η γκάμα της Lexus εμπλουτίζεται με ένα νέο τετρακίνητο ηλεκτρικό SUV που υπόσχεται αυτονομία άνω των 400 χλμ.

Το νέο RZ είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που βασίζεται σε πλατφόρμα εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την e-TNGA. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα χάρισε μεγαλύτερη ελευθερία στους σχεδιαστές, τόσο από άποψη εικόνας όσο και χωροταξίας.

Lexus RZ 450e 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαστάσεις του αμιγώς ηλεκτρικού Lexus RZ είναι 4.805 χλστ. μήκος, 1.895 χλστ. πλάτος και 1.635 χλστ. ύψος, με το μεταξόνιο που εξασφαλίζει η e-TNGA να φτάνει τα 2.850 χλστ. Οι χώροι που υπόσχεται είναι πολύ καλοί για πέντε ενήλικους, με το επίπεδο πάτωμα να μην ενοχλεί τον μεσαίο πίσω.

Η σχεδίαση της καμπίνας έχει επιρροές από το πρωτότυπο Tazuna και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Lexus προσφέρει κορυφαία θέση οδήγησης και εργονομία, ειδικά εάν παραγγελθεί με το σύστημα One Motion Grip. Πρόκειται για ένα ενεργό σύστημα διεύθυνσης by-wire που συνδυάζεται με τιμόνι τύπου Yoke και σε συνθήκες πόλης μπορεί να κόψει πλήρως χωρίς να συμπληρώνει μία στροφή του. Η εικόνα του εσωτερικού συμπληρώνεται από τον έγχρωμο ψηφιακό πίνακα οργάνων και το νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη των 14 ιντσών.

Lexus RZ 450e 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον εξοπλισμό συναντάμε ότι καλύτερο διαθέτει η Lexus στα ράφια της, τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο και ανέσεων, με τις νεότερες προσθήκες στον εξοπλισμό άνεσης να αφορούν τη νέα ηλεκτροχρωματική πανοραμική οροφή και το σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης του οδηγού και του συνοδηγού.

Το νέο Lexus RZ λανσάρεται για αρχή στην έκδοση 450e DIRECT4. Διαθέτει δύο e-Axle, έναν σε κάθε άξονα που του χαρίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Το εμπρός ηλεκτρομοτέρ του νέου Lexus RZ 450e έχει ισχύ 205 ίππων και το πίσω 109 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 314 ίππους και τα 435 Nm και οι επιδόσεις που ανακοινώνουν οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δλ. και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Lexus RZ 450e 4

Η μπαταρία ιόντων λιθίου βρίσκεται ενσωματωμένη στο πάτωμα της πλατφόρμας e-TNGA και έχει χωρητικότητα 71,4 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ. κατά WLTP. Η Lexus δίνει μάλιστα και εγγύηση 10 ετών, αναμένοντας να έχει διατηρήσει σε αυτό το διάστημα το 90 τοις εκατό της χωρητικότητάς της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την στιγμή, η εγχώρια αντιπροσωπεία της Lexus ετοιμάζεται για το εμπορικό του λανσάρισμα στη χώρα μας και προς το παρόν έχει ανακοινώσει μόνο την τιμή εκκίνησης του νέου ηλεκτρικού SUV RZ 450e, που έχει καθοριστεί στα 69.900 ευρώ. Σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι ηλεκτρικά 2» (8.000 ευρώ) και το όφελος από απόσυρση αυτοκινήτου συμβατικής τεχνολογίας (1.000 ευρώ), η τιμή εκκίνησης του μοντέλου πέφτει στα 60.900 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ