Γιατί οι χάρτες της Google έχουν ψεύτικους δρόμους;

Google Maps

Αν εντοπίσετε στους χάρτες της Google δρόμους οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, τότε αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται για λάθος.

Έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να διασφαλίσει το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει υποκλοπή δεδομένων από την υπηρεσία των Google Maps σκαρφίστηκε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Επί της ουσίας η Google έχει δημιουργήσει μια δικλείδα ασφαλείας με την προσθήκη δρόμων στους χάρτες που προσφέρει σε όλους τους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι οποίοι στην κυριολεξία δεν υπάρχουν.

Google Maps
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτόν τον τρόπο και σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να «δανειστεί» τα δεδομένων των Google Maps χωρίς φυσικά την άδεια της ίδιας της Google, τότε εντοπίζοντας τους ανύπαρκτους δρόμους οι οποίο έχουν ενσωματωθεί στους χάρτες ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να αποδείξει ότι έχει αποτελέσει θύμα υποκλοπής.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν οι fake δρόμοι οι οποίοι έχουν προστεθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, η πρακτική αυτή λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνους που θα θελήσουν να υποκλέψουν δεδομένα από την εφαρμογή των Google Maps.

Google Maps

Η ύπαρξη fake δρόμων ενδεχομένως θα μπορούσε να εγείρει και ζητήματα ασφαλείας, ωστόσο, το ίδιο το λογισμικό της Google γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί και ως εκ τούτου μπορεί να τους αποκλείσει από τη διαδικασία της πλοήγησης.

Η συγκεκριμένη πρακτική έχει ακολουθηθεί για τον ίδιο ακριβώς τον και στο μακρινό παρελθόν, όταν οι χάρτες τυπώνονταν και η αντιγραφή τους ήταν ακόμα πιο εύκολη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ