Η CATL λάνσαρε μπαταρία με εγγύηση 15 ετών χωρίς απώλειες

CATL

Ο κινεζικός ενεργειακός κολοσσός CATL, σε συνεργασία με την Yutong, παρουσίασε μια μπαταρία μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων την οποία προσφέρει σε εγγύηση 15 ετών ή 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων.

Στο ραγδαίο τεχνολογικό 'πόλεμο' της ηλεκτροκίνησης η κινεζική CATL έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα προόδου, παρουσιάζοντας μια σούπερ-μπαταρία για χρήση σε μεγάλα επαγγελματικά οχήματα. Την εξέλιξε σε συνεργασία με τη Yutong, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής λεωφορείων στην Κίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως υποστηρίζει η CATL, στη φάση των δοκιμών η νέα αυτή μπαταρία δεν εμφάνισε κανένα σημάδι ενεργειακής απώλειας κατά τη διάρκεια των πρώτων 1.000 κύκλων φόρτισης. Έτσι, η εταιρεία είναι σε θέση να την προσφέρει με εγγύηση 15 ετών ή 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων.

Η «μπαταρία μακράν διάρκειας», όπως τη χαρακτηρίζει η Yutong, είναι η τελευταία από τις εντυπωσιακές τεχνολογίες που έχει εξελίξει η CATL τα τελευταία χρόνια. Επίσης, τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσίασε τη συνεργασία της με τη BYD, τη Nio και άλλους κατασκευαστές για την εξέλιξη των μπαταριών στέρεου τύπου.

Οι CATL και Yutong συνεργάζονται ήδη εδώ και 12 χρόνια, ειδικά στο πεδίο των ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων. Οι δύο κινεζικοί κολοσσοί ήδη αξιοποιούν τους πόρους και τις υποδομές τους για να επεκταθούν και εκτός Κίνας, καθώς τα φορτηγά και λεωφορεία της Yutong με μπαταρίες της CATL διατίθενται σε 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Κατάρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ