Οι Κινέζοι αλλάζουν τα δεδομένα στον κόσμο του αυτοκινήτου -Το σπουδαίο επίτευγμά τους

battery electric cars

Πολλά υποσχόμενη είναι η νέα μπαταρία της CATL, η οποία μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει στην μαζική παραγωγή του προϊόντος της.

Πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Κινέζοι στα αυτοκινητικά δρώμενα, μιας και αποτελούν τους βασικούς κατασκευαστές μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προμηθεύοντας τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη.

Κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών παγκοσμίως είναι η CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Ltd) η οποία την Τετάρτη 16 Αυγούστου τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης παρουσιάζοντας μια ταχείας φόρτισης μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) η οποία μπορεί να «εφοδιάζεται» με 400 χλμ. ηλεκτρικής ενέργειας σε μόλις 10 λεπτά.

νέα μπαταρία της CATL
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα μπαταρία της CATL ονομάζεται “Shenxing” και θα αρχίσει να παράγεται μαζικά στο τέλος του τρέχοντος έτους, για να διατεθεί στην αγορά μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η νέα μπαταρία δείχνει ικανή να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, το οποίο αφορά στους μεγάλους χρόνους φόρτισης.

«Ελπίζουμε ότι μέσω συνεχών προσπαθειών θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την τεχνολογία και να μειώσουμε το κόστος, ώστε η μπαταρία Shenxing θα αποτελέσει ένα στάνταρ προϊόν σε κάθε ηλεκτρικό όχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Chief Technology Officer του τμήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων της CATL, Gao Han.

νέα μπαταρία της CATL

Σημειώνεται ότι η CATL καταβάλλει επίμονες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει την ηγετική της θέση στον κλάδο, ενώ αντιμετωπίζει προκλήσεις αποδυνάμωσης της ζήτησης των προϊόντων της και καλείται να διαχειριστεί τις πιέσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών ώστε να μειώσει τις τιμές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η CATL, μεγαλύτερος πελάτης της οποίας είναι η Tesla, έχει χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς από την επίσης κινεζική BYD, η οποία εξοπλίζει τα μοντέλα της με δικές της μπαταρίες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ