Επίσημο: Έρχεται το ηλεκτρικό Volkswagen των 20.000 ευρώ

Volkswagen 20k EV teaser

Το διοικητικό συμβούλιο του Wolfsburg έδωσε το “πράσινο φως” για το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen, που θα είναι βγει στην παραγωγή σε ορίζοντα τριετίας.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει άλλες πληροφορίες για το αυτοκίνητο με το οποίο η VW θα συμβάλλει στον “εκδημοκρατισμό” της ηλεκτροκίνησης. Όμως, η είδηση της έγκρισης για την εξέλιξή του έρχεται λίγο καιρό μετά τη λήξη των συνομιλιών της γερμανικής εταιρείας με τον όμιλο Renault για τη συνεργασία στην εξέλιξη οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τώρα, καθώς από τη Renault περιμένουμε το ηλεκτρικό νέο Twingo σε αυτό το εύρος τιμής, η Volkswagen υποστηρίζει πως «εργαζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό για να προσφέρουμε συμπαγή, ιδιαίτερα οικονομικά ηλεκτρικά οχήματα στο εύρος τιμής των 20.000 ευρώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η VW δημοσίευσε και μια teaser εικόνα που εν μέρει αποκαλύπτει τη σιλουέτα του συγκεκριμένου μοντέλου - σιλουέτα που έχει αρκετά αεροδυναμικό σχήμα με κεκλιμένη παρ-μπριζ και παραπέμπει σε έναν συνδυασμό του ID.3 και του μικρού e-Up.

To πρωτότυπο Volkswagen ID.2all
To πρωτότυπο Volkswagen ID.2all

Πέραν του “βασικού” αυτού ηλεκτρικού της citycar, ο όμιλος Volkswagen (με τις VW, Skoda και Cupra) αναπτύσσει παράλληλα και μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μια “Ηλεκτρική Οικογένεια Αυτοκινήτων Πόλης” όπως υποστηρίζει, βασισμένα στο πρωτότυπο ID.2all.

Το λανσάρισμα των πρώτων αυτοκινήτων της οικογένειας αυτής θα ξεκινήσει το 2025, και μεταξύ άλλων αυτή θα αποτελείται από το ID.2 και την crossover εκδοχή του ID.2X (αν όντως, εντέλει, ονομαστούν έτσι), από ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV της Skoda και από ένα σπορτίφ ηλεκτρικό Cupra. Όλα θα παράγονται στην Ισπανία, και θα ξεκινούν από τις 25.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW, Oliver Blume
O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW, Oliver Blume

«Γενιές ανθρώπων συνδέουν τις ισχυρές μάρκες του Ομίλου Volkswagen με το πρώτο τους αυτοκίνητο - και με την προσιτή κινητικότητα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW, Oliver Blume. «Ως ομάδα με ισχυρές μπράντες, συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε αυτήν την κοινωνική ευθύνη μέχρι σήμερα. Γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζουμε ένα έργο προσανατολισμένο στο μέλλον. Αφορά την αρχική ηλεκτρική κινητικότητα από την Ευρώπη για την Ευρώπη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας Volkswagen, Thomas Schafer, συμπλήρωσε: «Προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να διαδοθεί ευρέως, απαιτούνται ελκυστικά οχήματα, ειδικά στην κατηγορία βάσης. Η υπόσχεσή μας είναι: ηλεκτροκίνηση για όλους. Παρά την ελκυστική τιμή, τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα θα θέτουν πρότυπα τεχνολογίας, σχεδίασης, ποιότητας και εμπειρίας των πελατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ