Η Volkswagen ετοιμάζει το νέο ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ –Πότε θα μπει στην παραγωγή

VW ID.3 GTX

Η Volkswagen αποκάλυψε και επίσημα την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο πόλης το οποίο θα είναι προσιτό στο ευρύ κοινό και έρχεται για να τοποθετηθεί κάτω από το επερχόμενο ID.2.

Με αργά και σταθερά βήματα η Volkswagen προχωρά στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, με την οικογένεια ID. Οι Γερμανοί μάλιστα αποκάλυψαν στο κοινό ότι σκοπεύουν να παρουσιάζουν και ένα ακόμη μοντέλο που θα έχει τιμή κοντά στα 20.000 ευρώ ως το πιο προσιτό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων της γερμανικής εταιρείας.

Τα νέα για τις προθέσεις της Volkswagen έγιναν γνωστά κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο γερμανικός όμιλος με το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής εταιρείας, τον Thomas Schafer να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρείας έκανε γνωστό μέρος των σχεδίων της Volkswagen χωρίς φυσικά να παρέχει σε αυτό το σημείο πολλές λεπτομέρειες. Ο Schafer ανέφερε ότι το νέο μοντέλο θα έρθει για να διευρύνει τις αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις των Γερμανών στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης με ορίζοντας παρουσίασης του μοντέλου παραγωγής το 2027.

Το όνομα του μοντέλου αναμένεται να είναι το ID.1 ώστε να υπάρχει συμφωνία με τη γνωστή οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen και η παρουσίασή του γίνεται σκόπιμα έναν περίπου χρόνο μετά την έλευση του ID.2, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό ως concept πριν από έναν περίπου χρόνο.

Το μικρό ID.2 θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Volkswagen στην κατηγορία τιμής των 25.000 ευρώ και το ID.1 θα τοποθετηθεί κάτω από αυτό ως μία ακόμη πιο προσιτή επιλογή που θα ξεκινά κάτω από τα 20.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν τέσσερεις είναι η ομάδες που έχουν αναλάβει την εξέλιξη του νέου project της Volkswagen με την καθεμιά να επεξεργάζεται την δική της πρόταση για ένα μοντέλο που βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.

Δοκιμάζουμε πρώτοι το νέο VW ID.3

Η τελική απόφαση για την παραγωγή του μοντέλου, αλλά και το πού θα κατασκευάζεται αυτό, θα παρθεί πριν το τέλος της χρονιάς με τους Γερμανούς να εξετάζουν και συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές για το προσιτό τους μοντέλο, με πιο γνωστή από αυτές την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τη Renault που έγινε γνωστή στο κοινό λόγω διαρροής πληροφοριών.

Το «πρόβλημα» για τη VW για ένα τόσο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο είναι το μικρό περιθώριο κέρδους και για να γίνει βιώσιμο ένα BEV με κόστος κάτω από 20.000 ευρώ θα πρέπει να διατεθεί σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αντιτύπων ώστε να δημιουργηθούν οι προσδοκώμενες οικονομίες κλίμακας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ID.1 αναμένεται να έχει μπαταρία μικρότερης ενεργειακής χωρητικότητας από το επερχόμενο ID.2 το οποίο θα έχει αυτονομία έως και 450 χιλιόμετρα. Χαμηλότερης απόδοσης, σε σχέση με τους 227 ίππους του ID.2, αναμένεται να είναι και ο ηλεκτρικός κινητήρας, που θα κινεί κατά πάσα πιθανότητα τους εμπρός τροχούς, όπως στo έτερο μικρό ηλεκτρικό των Γερμανών, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2026.

Παράλληλα ως μοντέλο που βρίσκεται κάτω από το ID.2 στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας, το ID.1 αναμένεται να έχει μήκος κάτω από τα τέσσερα μέτρα. Περισσότερες λεπτομέρεις για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, ούτε και το πού θα κατασκευάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ