Αποστολή στη Γερμανία: Πρώτη επαφή με τη νέα BMW X7

BMW X7

Το μεγαλύτερο SUV στην γκάμα της BMW αναβαθμίζεται σε εμφάνιση και τεχνολογία με στόχο να προσφέρει ακόμη υψηλότερα στάνταρ στην premium κατηγορία. Ταξιδεύουμε στο Μόναχο για την πρώτη πανευρωπαϊκή στατική παρουσίαση της νέας X7.

Σε επίπεδο εμφάνισης, ο επιβλητικός χαρακτήρας που πηγάζει από την μεγάλη εμπρόσθια μάσκα και τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος παραμένει και στη νέα X7. Κύρια διαφορά εδώ είναι τα νέα μακρόστενα φωτιστικά σώματα LED (σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων adaptive matrix LED) που δημιουργούν συνολικά μια πιο δυναμική εικόνα.

bmw x7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώστε, επίσης, πως η χαρακτηριστική μάσκα «Iconic Glow» της BMW αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό της κορυφαίας BMW X7 M60i xDrive και προαιρετικά θα είναι διαθέσιμη και στις υπόλοιπες εκδόσεις. Πιο διακριτικές είναι οι αναβαθμίσεις στο πίσω τμήμα με την παλέτα των χρωμάτων και των ζαντών ελαφρού κράματος να διευρύνεται με νέες επιλογές (έως 23 ίντσες).

Με νέες τεχνολογίες και αναβαθμισμένο εσωτερικό

Το στάνταρ BMW Live Cockpit Plus στη νέα X7 περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του συστήματος BMW iDrive. Αυτό βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 και περιλαμβάνει μία κυρτή οθόνη BMW Curved Display, που διαμορφώνεται από μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μία οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών. Με τη νέα αυτή ενοποίηση των οθονών και τις συνεχώς βελτιούμενες δεξιότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, το νέο BMW iDrive μπορεί να λειτουργεί είτε με φωνητικές εντολές είτε με χειρονομίες από μικρή απόσταση.

bmw x7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το προαιρετικό BMW Digital Key Plus επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει την X7 με το Apple iPhone του, μέσω ασύρματης τεχνολογίας αυξημένης προστασίας ultra-wideband (UWB). Διευρύνοντας το τεχνολογικό της υπόβαθρο, η νέα BMW X7 επιτρέπει επίσης στους πελάτες να απολαμβάνουν τα οφέλη της βελτιστοποιημένης ενσωμάτωσης smartphone, ενός εξατομικευμένου BMW ID και μιας eSIM σχεδιασμένης για τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Τη συνολικά αναβαθμισμένη εμφάνιση του υπερπολυτελούς γερμανικού SUV συμπληρώνουν και άλλα στοιχεία όπως είναι ο νέος επιλογέας για το αυτόματο κιβώτιο, οι ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί, ο νέος φωτισμός του εσωτερικού και φυσικά οι εμπλουτισμένες επιλογές στα επιμέρους στοιχεία εξατομίκευσης. Τέλος, να σημειώσουμε πως ο κατάλογος εξοπλισμού του μοντέλου σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να αναζητήσει ο απαιτητικός αγοραστής του συγκεκριμένου segment.

Ήπια υβριδική τεχνολογία σε όλα τα μηχανικά σύνολα  

Πλήρης είναι η γκάμα των κινητήρων της νέας BMW X7. Στην κορυφή της βρίσκεται η έκδοση M60i xDrive με μοτέρ 4,4 λίτρων V8, ισχύος 530 ίππων και 750 Nm ροπής.

Στις επιλογές βενζίνης εντάσσεται και ένας 3λιτρος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας νέας γενιάς (xDrive40i) o οποίος ενσωματώνει – σύμφωνα με την εταιρεία – πολλές καινοτομίες για τη διαδικασία καύσης, την ανταλλαγή αερίων, τον έλεγχο βαλβίδων, τον ψεκασμό και το σύστημα ανάφλεξης που βελτιώνουν τόσο την απόδοση όσο και την οικονομία. Η ισχύς του είναι αυξημένη κατά 47 ίππους έναντι της προηγούμενης μονάδας φτάνοντας στα 380 άλογα, ενώ η μέγιστη ροπή αυξάνεται κατά 70 Nm, στα 520 Nm – και μπορεί να φτάσει τα 540 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw X7

Οι αναβαθμίσεις στον εξακύλινδρο εν σειρά diesel κινητήρα της νέας BMW X7 xDrive40d έχουν επίσης αποφέρει βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,7 – 7,6 λτ./100 χλμ., συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 230 – 200 γρ./χλμ. κατά το πρότυπο WLTP). Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος μετάδοση κίνησης είναι 352 άλογα. Η ονομαστική ροπή του diesel κινητήρα είναι 700 Nm, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 720 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Το πιο σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό των τριών κινητήρων είναι η ενσωμάτωση της νέας γενιάς ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Στην τελευταία έκδοσή της, αυτή η μορφή εξηλεκτρισμού περιλαμβάνει μία μίζα/γεννήτρια τοποθετημένη στο στροφαλοφόρο άξονα και ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνεισφέρει με επιπλέον ισχύ 12 ίππων και έξτρα ροπή 200 Nm. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και λειτουργία Sprint. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο – ή στο χώμα αν χρειαστεί – μέσω του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw x7

Η νέα X7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, το κέντρο για μοντέλα BMW X στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ. Το λανσάρισμα του γερμανικού SUV στην παγκόσμια αγορά θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2022.

bmw x7
BMW X7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ